MIDO Multifort Chronometer1

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περίπτωση της MIDO είναι πολύ ιδιαίτερη. Κι αυτό γιατί παρόλο που είναι μία παραδοσιακή ελβετική ωρολογοποιία, η οποία συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα δημιουργίας (ιδρύθηκε το 1918), τα ρολόγια της χαρακτηρίζονται από μία φρεσκάδα που ταιριάζει απόλυτα στη σύγχρονη εποχή και ταυτοχρόνως η σχεδίασή τους παραμένει διακριτική και διαχρονική. Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, είναι όμως αληθινό. Απόδειξη το Multifort Chronometer1, ένα μοντέλο αρρενωπό, σοβαρό και μοντέρνο, το οποίο συνδυάζει έναν casual-chic και urban σχεδιασμό με τεχνολογίες αιχμής.

MIDO Multifort Chronometer1-1
MIDO Multifort Chronometer1-2

Το Multifort Chronometer1 είναι το πρώτο μοντέλο στη συλλογή Multifort που είναι εφοδιασμένο με τον Caliber 80 Si, έναν αυτόματο μηχανισμό υψηλότατων προδιαγραφών που συνήθως συναντούμε από την υψηλή ωρολογοποιία. Εγγυάται υψηλότατο επίπεδο ακριβείας καθώς διαθέτει πιστοποίηση χρονομέτρου από το Ελβετικό Ινστιτούτο Πιστοποίησης Χρονομέτρων της Ελβετίας (COSC).

MIDO Multifort Chronometer1-3

Επιπλέον είναι εφοδιασμένος με ελατήριο διαφυγής από πυρίτιο (υλικό πολύ ανθεκτικό, που δεν χρειάζεται λίπανση και δεν επηρεάζεται από τα μαγνητικά πεδία) και προσφέρει εντυπωσιακή ενεργειακή αυτονομία έως 80 ώρες. Χάρη στο διαφανές καπάκι από κρύσταλλο ζαφειριού μπορεί κανείς να θαυμάσει το προσεγμένο φινίρισμα του μηχανισμού με τις μπλε βίδες και τον ρότορα σε μοτίβο με κάθετα κύματα Γενεύης και το λογότυπο της MIDO.

MIDO Multifort Chronometer1-4

Εκτός από τον μηχανισμό τελευταίας τεχνολογίας, το νέο Multifort Chronometer1 έχει πολλά ακόμη προτερήματα και από πλευράς αισθητικής, καθώς «φρεσκάρει» μοναδικά τους σχεδιαστικούς κώδικες της εμβληματικής συλλογής Multifort της MIDO.

MIDO Multifort Chronometer1-5

Οι σχεδιαστές της MIDO αντλούν έμπνευση από τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και από εμβληματικά κτήρια του πλανήτη που έχουν αφήσει ιστορία. Έτσι, για το design του Multifort Chronometer1 «δανείστηκαν» στοιχεία από την περίφημη κρεμαστή Γέφυρα του Σίδνεϋ και συγκεκριμένα από τα κάθετα καλώδια στήριξής της. Γι’ αυτό επάνω στο επιβλητικό μαύρο καντράν κυριαρχούν φαρδιά, κάθετα «κύματα της Γενεύης». Το «Côtes de Genève» είναι ένα κλασικό μοτίβο που συνήθως συναντούμε ως διακοσμητικό φινίρισμα των μηχανικών μηχανισμών, η MIDO όμως έχει επιλέξει να το αναδείξει και στην πρόσοψη ορισμένων ρολογιών της (άλλο ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι το Multifort GMT που σας είχαμε παρουσιάσει πρόσφατα εδώ).

MIDO Multifort Chronometer1-6

Το αυστηρό αυτό γεωμετρικό μοτίβο έρχεται σε κομψή αντίθεση με τη μπεζ Super-LumiNova® που καλύπτει τους δείκτες και τις λιτές ενδείξεις των ωρών και τα καθιστά ευανάγνωστα ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι. Στον ίδιο τόνο του μπεζ είναι και όλες οι λεπτομέρειες στο καντράν: η αρίθμηση στην περιφερειακή κλίμακα των λεπτών, το λογότυπο της μάρκας και το όνομα του μοντέλου, ενώ σε μεγάλο παράθυρο στο 3 δεσπόζει η διπλή ένδειξη ημέρας και ημερομηνίας. Ένα θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού με διπλή αντι-αντανακλαστική επεξεργασία αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την πρόσοψη του ρολογιού.

MIDO Multifort Chronometer1-7

H κάσα του σε «κλασική» διάμετρο 42 mm είναι ατσάλινη με μαύρη PVD επίστρωση και στιλπνό, γυαλιστερό φινίρισμα. Συνδυάζεται με ένα πολύ ιδιαίτερο και εργονομικό λουράκι από καουτσούκ και ύφασμα, το οποίο προσδίδει στο ρολόι έναν high-tech χαρακτήρα και είναι ιδανικό για όλες τις συνθήκες.

MIDO Multifort Chronometer1-8

 

Δύο εκδοχές είναι διαθέσιμες: μαύρο με μπεζ ραφές ή μπεζ με μαύρες ραφές.

MIDO Multifort Chronometer1-9

Kαι τα δύο λουράκια έχουν ατσάλινο κούμπωμα με μαύρη PVD επίστρωση. Το Multifort Chronometer1 είναι αδιάβροχο σε πίεση έως 10 bar (100 μ. βάθος). Κυκλοφορούν πέντε ακόμη εκδοχές αυτού του μοντέλου, σε ατσάλι και ροζ χρυσό PVD, με μπρασελέ ή δερμάτινο λουράκι.

Δείτε το MIDO Multifort Chronometer1 "ζωντανά" στο παρακάτω video…

Τιμή: από 1.090 € έως 1.260 €

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή