Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aίσιο τέλος, τουλάχιστον για όσους έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για την καλοκαιρινή συναυλία στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου, είχε η διένεξη του Νιλ Γιανγκ με την Barclaycard, που ήταν μεταξύ των χορηγών της διοργάνωσης. Πρόσφατα, ο διάσημος μουσικός και οικολόγος είχε σχολιάσει αρνητικά την απόφαση του φεστιβάλ να αποδεχθεί τη χορηγία μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο των ορυκτών καυσίμων. Χθες, ωστόσο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποχώρηση της Barclays, που επιτρέπει την ομαλή διεξαγωγή της συναυλίας τον ερχόμενο Ιούλιο.

(…) Στο μεταξύ, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Μπράιαν Ινο, ο Νικ Κέιβ υπερασπίστηκε την απόφασή του να προχωρήσει με τις δύο εμφανίσεις του στο Τελ Αβίβ μέσα στον Νοέμβριο, αγνοώντας το κάλεσμα για πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ. «Στέκομαι ενάντια σε όσους επιθυμούν να εκφοβίσουν, να εξευτελίσουν και να φιμώσουν μουσικούς», δήλωσε ο Αυστραλός συνθέτης και τραγουδιστής. Και υποστήριξε ότι πριν από τις συναυλίες είχε συγκεντρώσει πάνω από 150.000 ευρώ για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

(…)  Στον Ουκρανό σκηνοθέτη Ολεγκ Σέντσοφ, ο οποίος κρατείται φυλακισμένος στη Σιβηρία με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές πράξεις κατά της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, απονεμήθηκε το βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελευθερία της σκέψης. Το βραβείο του σκηνοθέτη, που έκανε απεργία πείνας για 15 ημέρες, παρέλαβαν συγγενείς του ζητώντας την απελευθέρωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή