Η Αν. Ριγκέλ αναλαμβάνει νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Air France

Η Αν. Ριγκέλ αναλαμβάνει νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Air France

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ηνία της Air France αναλαμβάνει ως διευθύνουσα σύμβουλος η Αν Ριγκέλ, στο πλαίσιο ευρείας αναδιάρθρωσης της διοικητικής ομάδας, την οποία κάνει ο Μπέντζαμιν (Μπεν) Σμιθ. Τον Σεπτέμβριο, ο Καναδός Μπέντζαμιν Σμιθ είχε αναλάβει επικεφαλής συνολικά της γαλλο-ολλανδικής συμμαχίας Air France/KLM και προσωρινά εκτελούσε χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Air France. Στις 17 Δεκεμβρίου θα αναθέσει επισήμως στην Αν Ριγκέλ τη διοίκηση του γαλλικού βραχίονα. Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα La Tribune, η Air France έχει πλέον δύο πρωτιές: τοποθέτησε έναν μη Γάλλο στο πηδάλιο της συμμαχίας της με την KLM και τώρα την πρώτη γυναίκα στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου.

Η Αν Ριγκέλ είναι εκτελεστική αντιπρόεδρος της Air France, υπεύθυνη για θέματα πελατών, ενώ συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Η νέα επικεφαλής του αερομεταφορέα έχει μπροστά της μία σημαντική πρόκληση, το να φέρει εις πέρας επιτυχώς τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των πιλότων και του ιπταμένου προσωπικού. Η εταιρεία θέλει να αφήσει πίσω της τις απεργιακές κινητοποιήσεις του καλοκαιριού, οι οποίες της κόστισαν χιλιάδες δυσαρεστημένους επιβάτες, πάμπολλες ακυρώσεις πτήσεων, ζημίες εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και την αποχώρηση των δύο προηγούμενων διευθυνόντων συμβούλων. Πάντως, όπως αναφέρουν αναλυτές του κλάδου των αερομεταφορών, οι τεταμένες σχέσεις διοίκησης – συνδικαλιστών αναμένεται να αποκατασταθούν, λόγω του ότι το ισχυρότερο από τα συνδικάτα των πιλότων εξέλεξε νέο και πιο μετριοπαθή πρόεδρο. Oπως δήλωσε ο Μπεν Σμιθ, η κ. Ριγκέλ στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ανθρωπίνου δυναμικού, ενώ παράλληλα υλοποιούσε προγράμματα αναμόρφωσης της εταιρείας. Επιπλέον, τόνισε ότι η νέα επικεφαλής του γαλλικού αερομεταφορέα θα πρέπει αφενός να εργαστεί για να κλείσει το χάσμα της κερδοφορίας του με τον ολλανδικό βραχίονα της KLM αφετέρου να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη θέση του στην αγορά.

Η Αν Ριγκέλ έχει μακρά θητεία στην εταιρεία. Απόφοιτος της έγκριτης Πολυτεχνικής Σχολής Ecole de Mines de Paris, ξεκίνησε την καριέρα της το 1991 όταν εντάχθηκε στην Air Inter, που μετονομάστηκε σε Air France το 1996 – οπότε γνωρίζει τον αερομεταφορέα πάρα πολύ καλά. Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις και το 2013 ανέλαβε αναπληρώτρια διευθύντρια στον βραχίονα της παροχής υπηρεσιών εν πτήσει και εντάχθηκε στην εκτελεστική επιτροπή της Air France. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στις αρχές του 2019 ο Μπεν Σμιθ θα ανακοινώσει με λεπτομέρειες τη στρατηγική του, στο πλαίσιο της οποίας θα αποφασιστεί και η πώληση ή όχι της θυγατρικής Joon, που προσφέρει δρομολόγια με τα φθηνά εισιτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή