Μαζί με στόχο την παιδεία στις Σπέτσες

Μαζί με στόχο την παιδεία στις Σπέτσες

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βάζουν στόχους και ακολουθούν ένα συστηματικό και συχνά απαιτητικό πρόγραμμα για να τους πετύχουν. Οι μικροί μαθητές κάνουν ήδη από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθημερινά σκληρή προπόνηση, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της ενήλικης ζωής τους. Σε αυτό τον αγώνα έχουν ανάγκη όλα τα απαραίτητα εργαλεία, που θα τους επιτρέψουν να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Το σύγχρονο σχολείο καλείται να υπηρετήσει την αρχή που εκφράζει το αρχαιοελληνικό «νους υγιής εν σώματι υγιεί», την ισορροπημένη άσκηση σώματος και πνεύματος, και να προσφέρει στα παιδιά πολύπλευρη παιδεία, ικανή να καλύψει τις μελλοντικές τους ανάγκες.

Στην προσπάθεια για σύγχρονα σχολεία δηλώνει παρούσα η Alpha Bank, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία». Υποστηρίζοντας την πρόσβαση των παιδιών στη γνώση, η Τράπεζα ενισχύει τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα, με σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό.

Μάλιστα, η Alpha Bank επέλεξε έναν άνθρωπο που γνωρίζει από σκληρή προπόνηση, συστηματική δουλειά, υπέρβαση των εμποδίων και επίτευξη του ύψιστου στόχου, προκειμένου να εμπνεύσει τους μικρούς μαθητές στον δικό τους αγώνα. Η χρυσή Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη, βρέθηκε το Νοέμβριο για τις ανάγκες του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την παιδεία» στις Σπέτσες, για να παραδώσει τα απαραίτητα τεχνολογικά εργαλεία για μια σύγχρονη τάξη: ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας, που περιλαμβάνει πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία συσκευή προβολής.

Η πολυνίκης αθλήτρια της σκοποβολής παρέδωσε, επίσης, στους μικρούς μαθητές βιβλία για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών, καθώς και είδη αθλητικού εξοπλισμού για σχολικές δραστηριότητες, προκειμένου να ενισχυθεί και το μάθημα της φυσικής αγωγής. Η κυρία Κορακάκη έγινε αποδέκτης της χαράς και της αγάπης των παιδιών, τα οποία είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της και να ακούσουν από πρώτο χέρι πώς η σκληρή προσπάθεια μπορεί να βρει τον στόχο της. Η ίδια δήλωσε πολύ χαρούμενη που συμβάλλει στην υλοποίηση του προγράμματος και που βρέθηκε στο δημοτικό σχολείο του νησιού ανάμεσα στα παιδιά, με τα οποία δοκίμασαν μαζί τον καινούριο εξοπλισμό παίζοντας.

Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία», ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 από το δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης και σταδιακά επεκτείνεται, ώστε να καλύψει 19 σχολεία της Αττικής, με στόχο να συνεχιστεί και το 2019 σε περισσότερα σχολεία της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή