Σαν Φρανσίσκο by locals

4' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο πιο νόστιμο μπουρίτο των ΗΠΑ, το μαγαζί με τα 2.000 περιοδικά και μια Κυριακή για ζωόφιλους.

KANTINEΣ SPARK SOCIAL SF

601 Mission Bay Boulevard North

Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-15.00 και 17.00-21.00,

Σάββατο 11.00-21.00,

Κυριακή 11.00-17.00

Σεβίτσε: 11 ευρώ

Σαν Φρανσίσκο by locals-1

Ανάμεσα στις 150 καντίνες του Spark Social SF σίγουρα θα βρείτε την κουζίνα της αρεσκείας σας.

Στον χώρο του Spark Social SF στο Mission Bay εναλλάσσονται στη διάρκεια της εβδομάδας 150 καντίνες που σερβίρουν 12 διαφορετικές κουζίνες, από κορεάτικη και ιταλική έως χαβανέζικη. Θα απολαύσετε το φαγητό σας σε τραπέζια πικνίκ πίνοντας μπίρα ή σανγκρία. Ενημερωθείτε από τη σελίδα τους στο Facebook για τα events που διοργανώνουν, όπως κυριακάτικα μπραντς, κ.ά.

Joya Anthony


ΚΑΦΕ NOURISH

189, 6th Avenue

Tηλ. +141-55718780

Δευτέρα-Παρασκευή 07.00-15.00,

Σάββατο-Κυριακή 08.00-15.00

Tuna σάντουιτς: 12 ευρώ

Είναι το αγαπημένο στέκι των vegan και των φίλων της υγιεινής διατροφής. Υπάρχει το Nourish café της 6ης Λεωφόρου και αυτό στη Ηyde Street, που βρίσκεται λίγο πιο κοντά στο κέντρο. Η διακόσμηση είναι χαλαρή και τα τραπέζια του συνήθως γεμάτα μέχρι το μεσημέρι. Προσφέρει αξιόλογες επιλογές πιάτων για μεσημεριανό, καθώς επίσης smoothies και γλυκά και αλμυρά σάντουιτς. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το tuna, που όμως δεν περιέχει τόνο, αλλά ηλιόσπορους, σέλερι, αμύγδαλα, κρεμμύδια, ταχίνι και νιφάδες από αποξηραμένα φύκια.

Andrea Griffin


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Πάρκο Alta Plaza

Πρώτη Κυριακή του μήνα

Δωρεάν

Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα κάτοικοι και τετράποδα δίνουν ραντεβού για παιχνίδι στο πάρκο Alta Plaza του Pacific Heights, με τη φανταστική θέα. To «παρών» δίνει πολύς κόσμος από όλη την περιοχή του Κόλπου (Bay Area). Τα κατοικίδια παίζουν ελεύθερα, ενώ οι ιδιοκτήτες τους συζητούν, τρώγοντας λιχουδιές που έχουν φέρει σε καλάθια πικνίκ.

Sasha Sommer


ΑΙΘΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ AIRBNB

888 Brannan Street

Tηλ. +185-54247262

Δευτέρα-Παρασκευή 07.00-19.00

Δωρεάν

Τυχαία ανακάλυψα ένα πανέμοροφο αίθριο στο λόμπι του κτιρίου των γραφείων της Airbnb. Ο μεγάλος ανοιχτός χώρος με τη μοντέρνα επίπλωση, ο πράσινος κάθετος κήπος, το καφέ-μπαρ, τα έργα τέχνης, οι ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και το πλούσιο φυσικό φως κάνουν αυτό το μέρος ξεχωριστό. «Έπεσα» πάνω του κάπως αναπάντεχα, ένα βράδυ που επισκέφτηκα το εστιατόριο Bellota, με το οποίο γειτνιάζει. Ψάχνοντας την τουαλέτα, άνοιξα την πίσω πόρτα του εστιατορίου και βρέθηκα στο αίθριο.

Andrea Griffin


ΤΣΑΓΕΡΙ SAMOVAR TEA LOUNGE

411 Valencia Street

Καθημερινά 07.00-19.00

Τσάι: 3,50 ευρώ

Σαν Φρανσίσκο by locals-2

Οι λάτρεις του τσαγιού κατευθύνονται στο Samovar Tea Lounge.

Λατρεύω το τσάι, αφότου όμως η μανία του καφέ συνεπήρε την πόλη, δύσκολα βρίσκω νέα στέκια με καλό τσάι. Στο Samovar Tea Lounge με οδήγησε το εκλεπτυσμένο άρωμα του τσαγιού που σκορπίζεται στη Valencia Street – είναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει. Το μαγαζί δεν έχει τραπέζια, μόνο καθίσματα – έρχεσαι απλώς για να πιεις το αγαπημένο σου ρόφημα. Συνοδεύστε το με scones και σφολιατοειδή, γλυκά ή αλμυρά. Δεν υπάρχει Wi-Fi.

Sasha Sommer


ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ SMOKE SIGNALS

2223 Polk Street

Tηλ. +141-52926025

Δευτέρα-Σάββατο 07.00-19.00,

Κυριακή 07.00-18.00

Περιοδικό: 5,20 ευρώ

Παρότι ζούμε στην εποχή της ψηφιακής ενημέρωσης, υπάρχουν ακόμα μαγαζιά που πουλούν περιοδικά. Το καλύτερο στο Σαν Φρανσίσκο είναι το Smoke Signals. Στα ράφια του θα βρείτε περισσότερους από 2.000 διεθνείς τίτλους από τον χώρο της μόδας, του ντιζάιν, των διεθνών σχέσεων, αλλά και από άλλες θεματικές. Έρχομαι τουλάχιστον μία φορά τον μήνα για να χαζέψω τις νέες κυκλοφορίες. Αν είστε λάτρεις των πούρων, θα σας πρότεινα να ρίξετε μια ματιά στη συλλογή του καταστήματος. Ορισμένα είναι δυσεύρετα.

Keith Breitbach


Σαν Φρανσίσκο by locals-3

Για τις διαλέξεις του City Arts & Lectures πιάστε θέση στo θέατρο Nourse. (Φωτογραφία: Roslyn Banish)

ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ CITY ARTS & LECTURES

275 Hayes Street

Ανάλογα με το event, 19.30-21.00

Εισιτήρια: από 23 ευρώ

Το City Arts & Lectures, ένας θεσμός της πόλης που διοργανώνει συζητήσεις με προσωπικότητες της πολιτικής, του ακτιβισμού, των επιστημών και των τεχνών, βρήκε τη νέα του στέγη στο θέατρο Nourse. Το κτίριο, σε στυλ Beaux-Arts, ανακαινίστηκε έπειτα από 30 χρόνια εγκατάλειψης και, παρότι το κοινό μάλλον στριμώχνεται στην αίθουσά του, κανείς δεν δείχνει να ενοχλείται. Στις εκδηλώσεις που κατά καιρους έχω παρακολουθήσει, έχω δει μεταξύ άλλων τον πρώην πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ, την ακτιβίστρια Άντζελα Ντέιβις, τη συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ και την περφόρμερ Μαρίνα Αμπράμοβιτς.  

Nadine Johnson


ΜΠΑΡ HOLY WATER

Cortland Avenue 309

Δευτέρα-Σάββατο 16.00-02.00,

Κυριακή 14.00-02.00

Κοκτέιλ: 10 ευρώ

Το Bernal Heights δεν είναι τουριστική γειτονιά. Έχει όμως κάμποσα ενδιαφέροντα στέκια που οι κάτοικοι τιμούν με την παρουσία τους. Το Holy Water είναι ένα από αυτά τα συνοικιακά μπαρ με τα καταπληκτικά κοκτέιλ και τη ζεστή ατμόσφαιρα, στα οποία πάντα βρίσκεις κάποιον γνωστό. Τα Σαββατοκύριακα φιλοξενούν επαγγελματίες σεφ – την τελευταία φορά που πήγα, δοκίμασα ωραιότατα πρέτσελ και γερμανικά λουκάνικα. Επίσης μετά τις 23.00 σερβίρουν κοκτέιλ εκτός καταλόγου – είναι η λεγόμενη «11η ώρα».

Sandya Swamy


Σαν Φρανσίσκο by locals-4

Στην πολύχρωμη συνοικία Mission, γνωστή και ως «μεξικάνικη γειτονιά», βρίσκεται και το El Farolito με τα διάσημα μπουρίτος. (Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image)

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ EL FAROLITO

2779 Mission Street

Καθημερινά 10.00-02.30

Μπουρίτο: 7 ευρώ

Στις διαρκείς αψιμαχίες για το ποιος φτιάχνει το καλύτερο μπουρίτο στις ΗΠΑ εγώ τάσσομαι υπέρ του El Farolito. Aυτό που πρέπει όμως να ξέρετε οπωσδήποτε είναι τι να παραγγείλετε όταν το επισκεφθείτε. Πρόκειται για το carnitas, δηλαδή  τηγανητό χοιρινό με ρύζι, φασόλια, κρεμμύδια, ντομάτες και κόλιανδρο τυλιγμένα σε μια μεγάλη τορτίγια – οι βετεράνοι του El Farolito προσθέτουν γουακαμόλε και φέτες αβοκάντο. Προτείνω, αν διαλέξετε τάκος, να τα ζητήσετε στην απλή εκδοχή τους με κρέας, κόλιανδρο, κρεμμύδι και σάλτσα. Ειδικά μετά τα μεσάνυχτα, έξω και από τα δύο μαγαζιά El Farolito της Mission street θα δείτε να έχουν σχηματιστεί ουρές. Κάντε υπομονή και θα ανταμειφθείτε.

Stefanie Boltz

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή