Το Βλαντιβοστόκ η νέα πρωτεύουσα της ρωσικής Άπω Ανατολής

Το Βλαντιβοστόκ η νέα πρωτεύουσα της ρωσικής Άπω Ανατολής

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η πρωτεύουσα της ρωσικής Άπω Ανατολής μεταφέρεται από το Χαμπάροσφσκ στο Βλαδιβοστόκ, υπέραψε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Το Βλαδιβοστόκ βρίσκεται στο τέρμα του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου. Είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Κράι Πριμόρσκι και μεγάλος λιμένας της χώρας στον Eιρηνικό ωκεανό. Έχει πληθυσμό 592.034 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2010) και είναι γενέτειρα του Γιουλ Μπρίνερ. 

Την πρόταση για την μεταφορά της πρωτεύουσας της ρωσικής Άπω Ανατολής την είχε κάνει ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής , Όλεγκ Κοζεμιάκο. Ήδη, στην περιοχή έχουν σταλεί κυβερνητικοί αξιωματούχοι για να αξιολογήσουν το κόστος των δαπανών που θα απαιτηθούν για την μεταφορά της πρωτεύουσας. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, πληρεξούσιος εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου στην ρωσική Άπω Ανατολή Γιούρι Τρούτνεφ,το κόστος της μεταφοράς της πρωτεύουσας θα είναι σχεδόν μηδενικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή