PlanetsΈντυπη συνδρομή E-paper

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάος διαρκείας με τα «μπλοκάκια»

Δεν έχουν τέλος τα λάθη και το αλαλούμ με τις εισφορές, αλλά και η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους. Ο ΕΦΚΑ απέστειλε ειδοποιητήρια για πληρωμή εισφορών ακόμη και σε μικρομετόχους, για μερίσματα που δήλωσαν στην εφορία. Επιπλέον, όσοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια και έχουν εισόδημα από επαγγελματική δραστηριότητα πρέπει να πάνε σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ να το δηλώσουν.

ΚΟΣΜΟΣ Τούρκος ψηφοφόρος χθες στο προξενείο της χώρας του στην Κολωνία. Δύο εβδομάδες έχουν στη διάθεσή τους 1,4 εκατ. Τούρκοι της Γερμανίας και 200.000 κάτοχοι διπλής υπηκοότητας προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της συνταγματικής αναθεώρησης. Οι ψήφοι των Τούρκων του εξωτερικού –συνολικά 2,7 εκατ.– μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμες για το δημοσκοπικά αμφίρροπο αποτέλεσμα της αναμέτρησης της 16ης Απριλίου. Η εκστρατεία του «ναι» πλειοδοτεί σε εθνικισμό, ενώ η εκστρατεία του «όχι» σημειώνει τους κινδύνους για τη δημοκρατία που ενέχει η μετάβαση της Τουρκίας σε προεδρικό σύστημα.

Οι πρώτες ψήφοι στο τουρκικό δημοψήφισμα

REUTERS, A.P.

Η αυλαία της ψηφοφορίας που θα κρίνει το μελλοντικό θεσμικό καθεστώς του τουρκικού κράτους άνοιξε χθες στη Γερμανία, με την προσέλευση Τούρκων στις κάλπες του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.

ΕΛΛΑΔΑ

Πιστόλι εκτελεστή σε τζαμί της Ξάνθης - Συνελήφθη ο ιμάμης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Ως ιδιαιτέρως σοβαρή αξιολογείται η υπόθεση εντοπισμού, χθες το πρωί, όπλων και πυρομαχικών σε τέμενος στο μειονοτικό χωριό Ηλιόπετρα στην Ξάνθη. Πρόκειται για δύο πιστόλια, το ένα από τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται «επαγγελματικό», και περίπου 30 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

ΚΟΣΜΟΣ

Δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκωτία για ανεξαρτησία της χώρας

REUTERS

Την πρόταση της πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019 και την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση ενέκρινε χθες το Κοινοβούλιο του Εδιμβούργου.

ΕΛΛΑΔΑ

Δίωξη Σώρρα για απάτη-μαμούθ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας διώκεται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτες εις βάρος Δημοσίου, τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση πολιτών σε διάπραξη κακουργημάτων κ.ά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλές εισφορές για 750.000 ασφαλισμένους

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Εισφορές και για το «αγροτικό εισόδημα» που δηλώνουν στην εφορία είναι πιθανό να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα, όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπ. Εργασίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαζί, αλλά με αιχμές, Τσίπρας και Κουτσούμπας

Οι εκατέρωθεν αιχμές για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία συνόδευσαν την ταυτόχρονη παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στα εγκαίνια μόνιμης έκθεσης για τον Νίκο Μπελογιάννη, στην Αμαλιάδα.

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Οι τελευταίοι κίνδυνοι

Η πολύμηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, συνεπεία της ατολμίας και των λανθασμένων εκτιμήσεων της κυβέρνησης, έχει προκαλέσει περαιτέρω καθίζηση στην οικονομία.

ΣΧΟΛΙΟ

«Και μετά η Ευρώπη έγινε μία»...

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Περίσσεψαν τα χαμόγελα στη Σύνοδο της Ρώμης, όπου πανηγυρίστηκαν τα εξηντάχρονα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρότι οι λόγοι που επιβάλλουν την περίσκεψη είναι πολύ σοβαρότεροι απ’ όσους επιτρέπουν την πανηγυρική διάθεση.Διαβάστε όλα τα άρθρα της σημερινής έκδοσης