Ο καρκίνος του μαστού, ένας «παλιός γνωστός»

breast

Η πρώτη αναφορά της ασθένειας βρέθηκε σε αιγυπτιακό πάπυρο που χρονολογείται από το 1600 π.Χ. Οι αρχαίοι Έλληνες γιατροί, με κορυφαίο τον Ιπποκράτη, περιγράφουν με λεπτομέρεια την νόσο καθώς και την χειρουργική και συντηρητική αντιμετώπισή της.

Η σημασία του προληπτικού προαθλητικού ελέγχου σε παιδιά σχολικής ηλικίας

checkup

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ακούμε συχνά πυκνά για τον προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο σε παιδιά σχολικής ηλικίας, που είτε πρόκειται απλά να συμμετέχουν στις συνήθεις αθλοπαιδιές του σχολείου τους ή συμμετέχουν πιο σοβαρά σε κάποια οργανωμένη ομάδα, με συγκεκριμένες ώρες προπόνησης την ημέρα, αγώνες, πρωταθλήματα κλπ.

Γονιός στην εποχή του Διαδικτύου

internet1

Ακούμε πολύ συχνά γονείς να αγωνιούν για την υπερβολική ενασχόληση των παιδιών τους με τον υπολογιστή και το διαδίκτυο. Το θέμα της εμμονής των παιδιών με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι περίπλοκο.

Τι κάνουμε όταν ακούσουμε τι φράση: «Μαμά θέλω να μου πάρεις κινητό τηλέφωνο»;

mobile

Είναι δεδομένο ότι το να αγοράσετε στο παιδί σας smartphone δεν είναι μία εύκολη απόφαση. Όμως, σήμερα, τα περισσότερα παιδιά έχουν μία νέα μορφή επικοινωνίας μεταξύ τους, μέσω κινητού τηλεφώνου.

5 Συμβουλές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

backtoschool

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας έναρξης της σχολικής χρονιάς. Χαρούμενες παιδικές φωνές θα γεμίσουν τις σχολικές αυλές σε ένα περιβάλλον που χτίζονται, μαζί με τη νεοαποκτούμενη γνώση, νέες φιλίες ή ανανεώνονται παλιές.

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου-Γόνατος με Προσπελάσεις Ελάχιστης Επεμβατικότητας

isxio_gonato

Οι αρθρώσεις του ισχίου και του γόνατος είναι οι μεγαλύτερες αρθρώσεις του ανθρωπίνου σώματος. Σκοπό έχουν τη μεταφορά του σώματος προς διάφορες κατευθύνσεις και τη στήριξη του κορμού. Επειδή είναι έντονα φορτιζόμενες αρθρώσεις, υπόκεινται σε μηχανική καταπόνηση και φθορά.

Περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ