Alexandros Handmade Chocolates: απλές, ξεκάθαρες γεύσεις

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ

Η πρώτη που δοκίμασα ήταν πικρή με φράουλες και ροζ πιπέρι. Mε εντυπωσίασε η στιβαρή γεύση της και έτσι έσπευσα ξανά στο νεομπακάλικο της γειτονιάς μου. Αυτή τη φορά διάλεξα μια πικρή με ελληνικό προϊόν, φιστίκι Αιγίνης. Αναζήτησα τον δημιουργό.

Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Τα ελαφριά της άνοιξης

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Το ανοιξιάτικο κατσικίσιο γάλα (από Μάρτιο έως Ιούνιο) είναι πλούσιο σε αρώματα και με γεύση πιο ντελικάτη, αφού λόγω καλοκαιρίας τα ζώα βόσκουν ελεύθερα στη φύση και τρέφονται κυρίως με χλωρές τροφές.

Το πρώτο Olive Oil Bar στην Ελλάδα

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΤΕΡΑ

Είμαστε από τους τυχερούς που παρακολούθησαν το σεμινάριο και τη γευσιγνωσία δοκιμάζοντας το Fresh, το νέο ελαιόλαδο της Gaea που κυκλοφόρησε πέρυσι στην αγορά. Το σεμινάριο έγινε στο Yoleni’s (Σόλωνος 9, Κολωνάκι). Όπως μας εξήγησαν, το Fresh δημιουργείται κάθε χρόνο από την καλύτερη σοδειά ελαιών και έτσι, ενώ πέρυσι επρόκειτο για ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας (κρητικό), φέτος είναι ένα μείγμα λακωνικής κορωνέικης και αθηνολιάς.

Περισσότερα