Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Τα ελαφριά της άνοιξης

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Το ανοιξιάτικο κατσικίσιο γάλα (από Μάρτιο έως Ιούνιο) είναι πλούσιο σε αρώματα και με γεύση πιο ντελικάτη, αφού λόγω καλοκαιρίας τα ζώα βόσκουν ελεύθερα στη φύση και τρέφονται κυρίως με χλωρές τροφές.

Το πρώτο Olive Oil Bar στην Ελλάδα

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΤΕΡΑ

Είμαστε από τους τυχερούς που παρακολούθησαν το σεμινάριο και τη γευσιγνωσία δοκιμάζοντας το Fresh, το νέο ελαιόλαδο της Gaea που κυκλοφόρησε πέρυσι στην αγορά. Το σεμινάριο έγινε στο Yoleni’s (Σόλωνος 9, Κολωνάκι). Όπως μας εξήγησαν, το Fresh δημιουργείται κάθε χρόνο από την καλύτερη σοδειά ελαιών και έτσι, ενώ πέρυσι επρόκειτο για ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας (κρητικό), φέτος είναι ένα μείγμα λακωνικής κορωνέικης και αθηνολιάς.

Φωτογραφίες: Κλαίρη Μουσταφέλλου, Άγγελος Γιωτόπουλος

Ανακαλύπτουμε τα Καμίνια

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΑΣ

Παλιά γειτονιά, σκληρή γειτονιά, δεν σηκώνουν τα Καμίνια γκουρμέ φληναφήματα. Δεν έχουν ντελικατέσεν ψηλομύτικα, με λουξ βιτρίνες και καινουργιοβαλμένα μωσαϊκά. Αν έχουν μωσαϊκά ή χρωματιστά τσιμεντοπλακάκια τα μαγαζιά, είναι τα παλιά αυθεντικά, ξεφτισμένα πια από τα χρόνια. Κι όμως, εδώ βρήκα σπάνια, υψηλής ποιότητας τυριά και αλλαντικά σε μίνι μάρκετ, ανάμεσα σε βιομηχανικά τρόφιμα, πίσω από σταντ με καθαριστικά και χαρτιά κουζίνας.

Ιδιαίτερες γεύσεις από φραγκόσυκο

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ

Δεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει τα φραγκόσυκα. Στο πατρικό μου είχαμε μια παπουτσοσυκιά (έτσι λέμε τη φραγκοσυκιά στην Κρήτη) στην αυλή μας και τα καλοκαίρια ήταν από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μας να τα γευόμαστε παγωμένα από το ψυγείο.

Φωτογραφία: ΆΓΓΕΛΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τι μάς είπε ο... patatas

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ

Ξέρατε ότι μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις πατάτες νέας εσοδείας από τη... μισοξεφλουδισμένη όψη τους; Ότι οι πατάτες Αμαλιάδας, που αυτή την εποχή αρχίζουν να συγκομίζονται, είναι ιδανικές για φούρνο;

Περισσότερα