Το πρώτο Olive Oil Bar στην Ελλάδα

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΤΕΡΑ

Είμαστε από τους τυχερούς που παρακολούθησαν το σεμινάριο και τη γευσιγνωσία δοκιμάζοντας το Fresh, το νέο ελαιόλαδο της Gaea που κυκλοφόρησε πέρυσι στην αγορά. Το σεμινάριο έγινε στο Yoleni’s (Σόλωνος 9, Κολωνάκι). Όπως μας εξήγησαν, το Fresh δημιουργείται κάθε χρόνο από την καλύτερη σοδειά ελαιών και έτσι, ενώ πέρυσι επρόκειτο για ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας (κρητικό), φέτος είναι ένα μείγμα λακωνικής κορωνέικης και αθηνολιάς.

Φωτογραφίες: Κλαίρη Μουσταφέλλου, Άγγελος Γιωτόπουλος

Ανακαλύπτουμε τα Καμίνια

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΑΣ

Παλιά γειτονιά, σκληρή γειτονιά, δεν σηκώνουν τα Καμίνια γκουρμέ φληναφήματα. Δεν έχουν ντελικατέσεν ψηλομύτικα, με λουξ βιτρίνες και καινουργιοβαλμένα μωσαϊκά. Αν έχουν μωσαϊκά ή χρωματιστά τσιμεντοπλακάκια τα μαγαζιά, είναι τα παλιά αυθεντικά, ξεφτισμένα πια από τα χρόνια. Κι όμως, εδώ βρήκα σπάνια, υψηλής ποιότητας τυριά και αλλαντικά σε μίνι μάρκετ, ανάμεσα σε βιομηχανικά τρόφιμα, πίσω από σταντ με καθαριστικά και χαρτιά κουζίνας.

Ιδιαίτερες γεύσεις από φραγκόσυκο

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ

Δεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει τα φραγκόσυκα. Στο πατρικό μου είχαμε μια παπουτσοσυκιά (έτσι λέμε τη φραγκοσυκιά στην Κρήτη) στην αυλή μας και τα καλοκαίρια ήταν από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μας να τα γευόμαστε παγωμένα από το ψυγείο.

Μαύρος χοίρος ή Pata Negra; Αμφότερα «ομιλούν» Ελληνικά

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Τριάντα χρόνια κρεοπώλης, ο κ. Ανδρέας μεταλαμπαδεύει εμπειρία και γνώσεις στους τρεις γιους του που ανέλαβαν τον τελευταίο χρόνο το ολοκαίνουργιο και μοντέρνο κρεοπωλείο «Αφοί Αποστολόπουλοι», ακριβώς απέναντι από το παλιό χασάπικο.

Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Ιδιαίτερα ελληνικά όσπρια

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΤΕΡΑ

Πριν από λίγα χρόνια δεν τα βρίσκαμε καν στην αγορά. Τώρα υπάρχουν, και μάλιστα ελληνικά και καλής ποιότητας. Σε μια χώρα που παράγει το 20% των οσπρίων που καταναλώνει, το να βρίσκει κανείς ελληνικές φακές Βeluga και βανίλιες Φενεού δείχνει ότι κάτι κινείται πλέον σε αυτόν τον χώρο.

Περισσότερα


 

slider