Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση γραφείων στον Αλιμο

eisodos-urban-garden-complex_main Επιμέλεια: The A&M Group

Η Α&Μ Architects σε συνεργασία με τα γραφεία Petras Architecture και Doxiadis + Landscape Architects, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σχεδιάσουν μια πρόταση με ενεργειακή συνείδηση, αναβαθμίζοντας αισθητικά και ενεργειακά το συγκρότημα κτιρίων στον Άλιμο, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του.

Σχεδιασμός «πέντε αστέρων»

1--109 Επιμέλεια: Αρχιτεκτονικό Γραφείο DELTA ARCHITECTS / Aρχιτέκτονες Τατιάνα Κούππα - Νίκος Παπαπανούσης

Το έργο αφορά την κατασκευή της νέας πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Κιοτάρι του Δήμου Ασκληπιείου Ρόδου, Mayia Resort & Spa, η οποία απλώνεται σε μία έκταση 62.480 τ.μ. και διαθέτει συνολικά 250 δωμάτια.

Φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών

main_sofitel Επιμέλεια: ELASTIC ARCHITECTS

Στόχος του σχεδιασμού των Elastic Architects υπήρξε η ανάδειξη του ξενοδοχείου σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και φιλοξενίας, τόσο με ελληνικές νότες όσο και με διεθνή στοιχεία, εμπνέοντας ταυτόχρονα οικειότητα και κομψότητα.

Η έκφραση της πολυτελούς απλότητας

main--2 Επιμέλεια: ELASTIC ARCHITECTS

Το ξενοδοχείο, με την μη επιτηδευμένη απλότητα του απευθύνεται σε κάθε επισκέπτη της πόλης, προσφέροντας όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου υψηλής ποιότητας σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Μία «ξενοδοχειακή πίστα» πεντέ αστέρων

golf_main Επιμέλεια: 3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες

Οι εργασίες αφορούν την εσωτερική διαρρύθμιση υφιστάμενου κτηρίου, καθώς και την κατασκευή νέων πεντάστερης ξενοδοχειακής υποδομής, 50 συνολικά κλινών, εντός των εγκαταστάσεων του «Crete Golf Club» στη Χερσόνησο.

New York Times: Αξίζει να «διασωθεί» ο αρχιτεκτονικός μεταμοντερνισμός;

sandiego_248460679 THE NEW YORK TIMES

Μπαίνοντας στην τέταρτη ή πέμπτη δεκαετία ζωής τους, βιώνοντας μία κρίση «αρχιτεκτονικής» μέσης ηλικίας, πολλά από αυτά τα κτήρια χρειάζονται ανακατασκευές και γίνονται για ακόμη μία φορά αντικείμενο του δημόσιο διαλόγου, προκαλώντας προβληματισμό και συγκεντρώνοντας δεύτερες ματιές, κάποιες φορές ακόμη και συμπάθεια, από ανθρώπους με εντελώς διαφορετική αισθητική. Αξίζει όμως να διασωθούν αυτά κτίρια, αναρωτιέται ο δημοσιογράφος των New York Times, Τζόσεφ Τζιοβανίνι.

Μοντέρνα αισθητική σε όλα τα επίπεδα

main_ekali Επιμέλεια: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η κατοικία, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Κ. Σαμαρά, έχει κατασκευαστεί στην Εκάλη σε γωνιακό οικόπεδο επιφανείας 1.500 τμ. περίπου, με έντονη υψομετρική διαφορά. 

Ένα σπίτι επιστρέφει

new ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μια αθηναϊκή οικογένεια αποκατέστησε υποδειγματικά ένα διώροφο κτίριο της δεκαετίας του ’20 στην καρδιά του Μετς και το μεταμορφώνει σε εστία πολιτισμού και πνεύματος.

Περισσότερα