Χριστόφορος Πέσκιας

Χριστόφορος Πέσκιας

RSS

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΡΘΡO

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σφυρίδα με μπάμιες, φρέσκια ντομάτα, θυμάρι και δυόσμο

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο συνδυασμός ψαριού και μπάμιας αξεπέραστος, αν και σχετικά ασυνήθιστος. Η παραδοσιακή συνταγή κατάγεται από την Κρήτη, όπου την κάνουν με ροφό. Σε άλλα μέρη της Ελλάδας την προτιμούν με τσιπούρες. Το ωμό ελαιόλαδο, στο τέλος, με τον φρέσκο δυόσμο κάνουν τη διαφορά.