Κώστας Σημίτης. Δεν έχει υπάρξει άλλος πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους με τέτοια διανοητική παραγωγικότητα. Σε κάποια από τα βιβλία του εξακολουθεί να μιλάει ο πολιτικός, υπερασπιζόμενος ιδέες που τον έφεραν ώς την εξουσία. Σε άλλα, ωστόσο, συζητά και στοχάζεται πάνω σε πιο θεωρητικά και σύνθετα ζητήματα δημοκρατίας ή διακυβέρνησης.

Οι δυσάρεστες αλήθειες του Κ. Σημίτη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ*

Ο πρώην πρωθυπουργός κυκλοφόρησε το όγδοο βιβλίο του και θέτει τα μεγάλα ζητήματα, ελληνικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια

Κριτική

Το υπέρμετρα απάνθρωπο

ΛΙΝΑ ΠΑΝΤΑΛΕΩΝ

Τ​​ο πρώτο πεζό του βιβλίου, ένα αφήγημα αριστοτεχνικό, σκηνογραφεί με φρικώδεις φωτοσκιάσεις την γκραν-γκινιόλ σκοτεινιά στα πεζά της Μαρίας Κουγιουμτζή.

Νέες εκδόσεις

Στο μυθιστόρημά του «Κάτω από έναν αδιάφορο ουρανό», ο Αρμένιος σκηνοθέτης και συγγραφέας Βάσκεν Μπερμπεριάν συμπλέκει τις τραγικότερες πτυχές της ιστορίας του έθνους του με τη δραματική ιστορία δύο δίδυμων παιδιών που από πολύ νωρίς χωρίστηκαν οι δρόμοι τους, οδηγώντας το ένα στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση. 

500 λέξεις με τον Λυκούργο Λιαρόπουλο

Γεννήθηκα το 1944 στη Βυτίνα, ορφανός από πατέρα. Μετά το Κολλέγιο Αθηνών, το 1963, έφυγα για την Αμερική, όπου σπούδασα και εργάσθηκα ώς τον Σεπτέμβριο του 1974.

Notebook

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑΚΗΣ

Τον έχουμε βάλει, μικροί, σε αφίσα, κάτω από το τζάμι που σκέπαζε το γραφείο μας· στο εσωτερικό της ντουλάπας· μέσα στα τετράδια και στα βιβλία. 

Νέες εκδόσεις

Οχτώ διηγήματα που έχουν ως κεντρικό θέμα την αυτοχειρία. Διαγράφονται η προσωπικότητα των ατόμων που επιλέγουν την αυτοχειρία, καθώς και τα κίνητρά τους. 

Περισσότερα