1--53

Ο ατζαμής Μποντ ξαναχτυπά

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Για κάποιους είναι από τους κορυφαίους κωμικούς στον κόσμο. Αλλοι πάλι τον θεωρούν απολύτως υπερεκτιμημένο και το παίξιμό του υπερβολικό αν όχι γελοίο. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Ρόουαν Ατκινσον γεμίζει ένα κεφάλαιο από μόνος του στον χώρο της σύγχρονης κωμωδίας, χάρη στους μοναδικούς χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει, προσφέροντας ψυχαγωγία επί δεκαετίες από σκηνής, κινηματογραφικής οθόνης ή τηλεοράσεως.

equalizer2

Η επιστροφή ενός καλού εκδικητή

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον είναι από τους καλύτερους αλλά και –κυρίως– τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς του σύγχρονου Χόλιγουντ. Σημαντικός διότι, μαζί με την Οπρα και μερικούς ακόμα, αποτελεί παράδειγμα για εκατομμύρια νέους Αφροαμερικανούς, με τη φράση «Be like Denzel» να είναι κάτι σαν παροιμία πια στις έγχρωμες φτωχογειτονιές των ΗΠΑ.

13s15pl

Πλούσιες και... φωτεινές «Νύχτες Πρεμιέρας» στην Αθήνα

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες πρεμιέρας» διανύει τον 24ο χρόνο του και όπως κάθε επιτυχημένος θεσμός, μπορεί να κάνει καινούργια πράγματα. Στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματός του, ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Λουκάς Κάτσικας μίλησε με ενθουσιασμό για τον στόχο της φετινής διοργάνωσης, που είναι να ωθήσει το κινηματογραφόφιλο κοινό της Αθήνας σε νέες ανακαλύψεις. 

Περισσότερα