Ερχονται οι Ελληνες!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αρχίζει την Τετάρτη 18/1 στο Βερολίνο το φεστιβάλ Hellas Filmbox Berlin. «Ερχονται οι Ελληνες!» (Die Griechen kommen), με αυτό το επιφώνημα υποδέχεται το Βερολίνο τον σύγχρονο κινηματογράφο μας, που ταξιδεύει στη γερμανική μητρόπολη.

Kανένας δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα ενός σινεμά με οθόνες που αναβοσβήνουν.

Μια όχι και τόσο κακή ιδέα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

Ποιος μπορεί να δηλώσει ειλικρινά ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το κινητό του στο σινεμά, έστω και μόνο για να στείλει ένα σύντομο ανώδυνο μήνυμα στη διάρκεια της προβολής;

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Εμα Στόουν, το πιο φωτεινό κινηματογραφικό ζευγάρι της χρονιάς, ποζάρουν πανευτυχείς με τις Χρυσές Σφαίρες τους. Οι δύο ηθοποιοί είναι ο καθρέφτης του «La La Land», που συγκέντρωσε επτά Χρυσές Σφαίρες. Το μιούζικαλ ήρθε στο προσκήνιο δυναμικά και μοντέρνα σπάζοντας ένα ρεκόρ: για πρώτη φορά ταινία αυτής της κατηγορίας φεύγει από την τελετή απονομής με τόσες Χρυσές Σφαίρες. Το σενάριο και η σκηνοθεσία του Ντάμιεν Σαζέλ δημιούργησαν ένα ιδανικό κάδρο για τους δύο πρωταγωνιστές του «La La Land», αλλά και για τον Τζάστιν Χέργουιτς, που βραβεύθηκε για τη μουσική και για το τραγούδι «City of Stars».

Χρυσές Σφαίρες στο «La La Land»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Το «La La Land» συγκέντρωσε επτά Χρυσές Σφαίρες. Το μιούζικαλ ήρθε στο προσκήνιο δυναμικά και μοντέρνα σπάζοντας ένα ρεκόρ: για πρώτη φορά ταινία αυτής της κατηγορίας φεύγει από την τελετή απονομής με τόσες Χρυσές Σφαίρες.

Περισσότερα