3--17

Η ποίηση στους δρόμους της Ακαδημίας Πλάτωνος

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ​​εσωτερικός τουρισμός στην Αθήνα απαιτεί ενθουσιασμό, και δεδομένης της έκτασης της πρωτεύουσας, είναι μια υπόθεση χρονοβόρα και απαιτητική. Στην Ακαδημία Πλάτωνος υπάρχει το εκεί θαυμάσιο πάρκο, που τουλάχιστον τον χειμώνα με τη φρέσκια χλόη από τις βροχές το χαίρεσαι σαν ένα φυσικό τοπίο.

19ypog

Στην υπόγεια Αθήνα

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Σε ένα από τα μεσοπολεμικά καταφύγια της πρωτεύουσας, που συμπτωματικά έφτασε σχεδόν ακέραιο μέχρι τις ημέρες μας, παρουσιάζεται η έκθεση «Bunker». Τα έργα των 17 καλλιτεχνών που συμμετέχουν σ’ αυτήν, άλλοτε υπογραμμίζουν και άλλοτε σχολιάζουν την αμηχανία που γεννά αυτή η ανοίκεια συνάντηση του ελεύθερου ανθρώπου με ένα περιβάλλον εγκλεισμού.

39665946273_

Ο αθηναϊκός Μεσοπόλεμος στα στενά του Γκύζη

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ε​​ίχα μπροστά μου ένα κτίριο που πριν από 80-85 χρόνια θα ήταν το καμάρι της γειτονιάς. Το κοιτούσα έτσι που ορθωνόταν περίκλειστο και σιωπηλό, με μια συγκρατημένη μεγαλοπρέπεια, με εκείνη την πατίνα του χρόνου που δίνει αξία σε άλλοτε συνήθεις μορφές.

10s1vnc

Η Βενετία δεν είναι θεματικό πάρκο

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Ενα από τα μεγάλα ζητήματα που θα έχει να λύσει ο 21ος αιώνας είναι η διαχείριση του δημόσιου χώρου των πόλεων. Αυτό που οι συγγραφείς της επιστημονικής φαντασίας είχαν εντοπίσει ως ένα από τα στοιχεία του δυστοπικού μέλλοντος, γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα. 

Περισσότερα

 

 Πτυχές 
 

Δείτε τις διαδρομές του Ν. Βατόπουλου στο διαδραστικό χάρτη