Οψεις του εγγύς παρελθόντος στην οδό Σόλωνος.

Η ζωή της οδού Σόλωνος σε κύκλους (Κ)

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μ​​έσα στην ακινησία της, η πόλη αλλάζει γοργά. Και αθόρυβα. Οταν είδα ότι έκλεισε ένα από τα παλιά και οικεία βιβλιοδετεία της οδού Σόλωνος, σκέφτηκα ότι η επιγραφή και μόνο με την καλλιτεχνική, παλιομοδίτικη γραμματοσειρά αιμοδοτούσε ακόμη τη μυθολογία της πόλης.

Η ανακαινισμένη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στον πολιτιστικό χάρτη.

Ο Πειραιάς στο μενού του πολιτισμού

ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Α​​πό την αρχή της «χρυσής» δεκαετίας του ’80 μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, στο πεδίο του πολιτισμού, ο Πειραιάς δεν είχε πολλά να προσφέρει. Για τους ανήσυχους περί τέχνης Πειραιώτες, η Αθήνα ήταν μονόδρομος ως προορισμός.

Ας σκεφτούμε όλοι πόσο πιο όμορφη θα ήταν η ζωή μας με χιλιάδες αυτοκίνητα λιγότερα να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας.

Aθήνα και ποδήλατο, μια σχέση που θέλει φροντίδα

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ*

Ο​​ Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των αποφάσεων. Θα πάω γυμναστήριο, θα οργανώσω τη δουλειά μου, θα βλέπω πιο συχνά τους φίλους μου... θα αλλάξω τις καθημερινές μου συνήθειες. 

Τα φέρι πηγαινοέρχονται γεμάτα μεταξύ Κεραμωτής και Θάσου…

Θάσος, πληγώθηκε αλλά παραμένει ελκυστική

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑΚΗΣ

Ο​​ι διακοπές του Σεπτεμβρίου κρύβουν την ησυχία του αποκαλόκαιρου, κουβαλούν την κούραση του καλοκαιριού που αφήνει τα ξέφτια του και μια μικρή «κακεντρέχεια» προς όσους επέστρεψαν από τις γεμάτες ένταση διακοπές του Αυγούστου. 

Περισσότερα

 

 Πτυχές 
 

Δείτε τις διαδρομές του Ν. Βατόπουλου στο διαδραστικό χάρτη