1--110

Μικροί δρόμοι και σιωπηλά σπίτια στον Βοτανικό

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Π​​λησίασα αυτό το γωνιακό σπίτι που έβλεπα μπροστά μου όπως πλησιάζει κανείς κάτι άγνωστο, κάτι παράδοξο, κάτι που αξίζει να ερευνηθεί. Τα ανιχνευτικά βήματά μου στον Βοτανικό με είχαν οδηγήσει στην οδό Κορυτσάς και στον αριθμό 34 αντίκρισα αυτό το μονώροφο σπίτι.

11s15pol

«Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas»: Επανεκκίνηση ενός αγώνα

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σε νέα τροχιά, με θετικές προοπτικές, έχει εισέλθει η υπόθεση της δημιουργίας της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas» στο διατηρητέο ακίνητο της Πατησίων 61. Η νέα σύμβαση ανάμεσα στην εταιρεία για την «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas» και τον ΕΦΚΑ, στον οποίο έχει περιέλθει η κυριότητα του κτιρίου, προβλέπει τη δυνατότητα αποκατάστασης του ακινήτου.

10s13graf1

Μάθημα σεβασμού των μνημείων

ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ

«Θ-ink: Το γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία και ως φθορά στα αρχαία μνημεία», είναι ο τίτλος του προγράμματος που σχεδιάστηκε για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αγοράς, του Κεραμεικού και των Δυτικών Λόφων (Μουσών, Πνύκας, Νυμφών) και απευθύνεται στους μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

10s12athn

Η ρεαλιστική ανέλκυση της Αθήνας του 1950

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με μία κίνηση προσεκτικά ζυγισμένη και θαυμαστά εκτελεσμένη, ο Αλέξης Πανσέληνος μας παρέδωσε τα «Ελαφρά Ελληνικά Τραγούδια», το νέο του μυθιστόρημα (εκδ. Μεταίχμιο), ως μια διαθήκη ή ως μια τοιχογραφία της Αθήνας της δεκαετίας του 1950. 

15s15prov

Τι δουλειά έχει ο Μπελ στη Νέα Κηφισιά;

ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ

Θα το βρείτε στη Νέα Κηφισιά, στην οδό Πρωτέως 25. Δεν είναι συνηθισμένο μουσείο, δεν είναι αρχαιολογικό, απ’ αυτά που συνήθως πιέζουμε τα παιδιά μας να επισκεφθούν ή ψυχαναγκαζόμαστε να βάλουμε στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.

g_cult_b02

Η Σχολή Καλών Τεχνών γίνεται «ζωγραφιά»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑΚΗΣ

Κάθε φορά που αποκαθίσταται κτίριο το οποίο ανήκει στο συγκρότημα του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, το στοίχημα είναι πόσο θα αντέξει μακριά από τα χέρια των πάσης φύσεως βανδάλων, που ανενόχλητοι υποβαθμίζουν την Αθήνα.

porta

Στην οδό Μαργαρίτη 3, τα λείψανα των παλαιών συνοικιών

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

A​​νεβαίνοντας με το ταξί με προορισμό το Α΄ Νεκροταφείο, έπιασα με το βλέμμα στα δεξιά μου ένα μικρό σπίτι. Το αποθησαύρισα στη μνήμη χωρίς να προλάβω να δω σε ποια οδό βρισκόταν με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ξανασυναντηθούμε

Περισσότερα

 

 Πτυχές 
 

Δείτε τις διαδρομές του Ν. Βατόπουλου στο διαδραστικό χάρτη