Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, η ταινία στη Δράμα και οι κανόνες του Χόλιγουντ

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, η ταινία στη Δράμα και οι κανόνες του Χόλιγουντ

Ενας από τους άτυπους, αλλά βασικούς, χολιγουντιανούς κανόνες έχει να κάνει με τη μυστικότητα.

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τους άτυπους, αλλά βασικούς, χολιγουντιανούς κανόνες έχει να κάνει με τη μυστικότητα. Αυτό σημαίνει πως όταν είναι να γυριστεί μια ταινία οπουδήποτε στον κόσμο, ιδίως αν πρόκειται για γυρίσματα εκτός στούντιο, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν προκαταβολικά είναι με το… σταγονόμετρο ή, κατά προτίμηση, καθόλου. Το οπουδήποτε, βέβαια, δεν ισχύει για την Ελλάδα, όπου οι ειδήσεις και οι φήμες ρέουν σαν γάργαρο νερό, ακόμη και από τα στόματα εκείνων που θα έπρεπε να προστατεύουν το πολιτιστικό προϊόν, ιδιαίτερα όταν αυτό είναι και «φιλοξενούμενο».

Μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο είδαμε δεκάδες διαδικτυακά δημοσιεύματα γύρω από μια χολιγουντιανή παραγωγή, η οποία ετοιμάζεται να προσγειωθεί στην περιοχή της Δράμας, φέρνοντας μάλιστα μαζί της μεγάλους αστέρες όπως ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Δεν άρεσε η διαρροή

Τις λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τόπους γυρισμάτων, τόσο στην πόλη της Δράμας όσο και στην τεχνητή λίμνη του Παρανεστίου, αποκάλυψε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Παπαθεοδώρου, προφανώς πάνω στον… ενθουσιασμό του για το γεγονός. Το κακό είναι πως η συγκεκριμένη διαρροή μάλλον δεν άρεσε καθόλου στους παραγωγούς του φιλμ, οι οποίοι πλέον σκέφτονται το ενδεχόμενο να μετακομίσουν το πρότζεκτ σε άλλη τοποθεσία. Και είναι πραγματικά κρίμα. Πόλη παραδοσιακά συνδεδεμένη με το σινεμά, λόγω του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, η Δράμα διαθέτει επιπλέον φυσικές ομορφιές και ενδιαφέροντα τοπόσημα που προσφέρονται για κινηματογραφικά κάδρα.

Πλήθος διαρροών για μια διεθνή παραγωγή που ετοιμαζόταν να κάνει γυρίσματα στην περιοχή της Δράμας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Κ», περίπου πριν από ένα μήνα ο σκηνοθέτης της ταινίας μαζί με συνεργάτες του επισκέφθηκαν τόσο την περιοχή του φράγματος στο Παρανέστι, όπου «έκλεισαν» και συγκεκριμένους χώρους, όσο και το σπήλαιο του Αγγίτη και το Καπνολογικό Ινστιτούτο της Δράμας. Το τελευταίο προορίζεται να μετατραπεί σε στρατόπεδο για τις ανάγκες του φιλμ, στο οποίο, όπως μαθαίνουμε, εκτός από τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, πρόκειται να πρωταγωνιστήσει και ο Τζέιμι Φοξ. Επιπλέον έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές άδειες των συναρμόδιων υπουργείων, καθώς και της ΔΕΗ για το Παρανέστι, με τα γυρίσματα διάρκειας περίπου ενός μήνα να ξεκινούν μέσα στον Απρίλιο.

Πλέον ωστόσο τίποτα δεν είναι βέβαιο, με τους εδώ συνεργάτες της παραγωγής να προσπαθούν να διαχειριστούν τον «θόρυβο», ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Αν και εφόσον δηλαδή ο πατροπαράδοτος επαρχιωτισμός –που είναι πάντως γενικότερο φαινόμενο και δεν έχει να κάνει μόνο με την περιφέρεια– αφήσει τους επαγγελματίες να δουλέψουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή