1--81

Μύηση στον θεό της διασκέδασης

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Η χορογράφος και σκηνοθέτις Ζιζέλ Βιέν, γεννημένη στη Γαλλία το 1976, έχει κλείσει πια τα 40 της χρόνια. Κι όμως οι παραστάσεις της διέπονται από το πνεύμα και την ατμόσφαιρα μιας διαρκούς εφηβείας, που αγωνίζεται να εκφραστεί μέσα από τους ήχους της τέκνο αμερικανικής σκηνής.

15charge_image

«Χορεύοντας» με τη φυσική, τη χημεία και την αστρονομία

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

Τα τελευταία χρόνια, η διεθνής επιστημονική κοινότητα καταβάλλει προσπάθειες για τη διάχυση της γνώσης, και τι πιο αποτελεσματικό από μία παράσταση για να μυήσεις το κοινό στη μαγεία της φυσικής, της χημείας, της αστρονομίας; 

26camillebrown

Aρχέγονη μορφή φλερτ, αλλά και φόβος της απόρριψης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

«Ημουν χορευτής πριν μάθω να περπατάω» τραγουδούσαν οι Abba στις αρχές του ’80 και μολονότι οι στίχοι του «Thank you for the music» πιθανότατα εκφράζουν την αληθινή ευγνωμοσύνη των μελών της μπάντας για το ταλέντο τους, στην πραγματικότητα τα περισσότερα μωρά αρχίζουν να κινούνται στον ρυθμό της μουσικής μήνες πριν κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

26s6xor

«Body Politics»: Με τη δύναμη του χορού

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

Eξι καλλιτέχνες, προερχόμενοι από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, παρουσιάζουν χορογραφικά σόλο εμπνευσμένα από την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα που βιώνουν στις πατρίδες τους, στο νέο φεστιβάλ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με τίτλο «Body Politics». 

alvin-ailey

«Η ποίηση ανάμεσα στα βήματα»

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

«Το κοινό έρχεται και ξανάρχεται για να μας δει, επειδή συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που ο Αλβιν Εϊλι ήθελε από εμάς: να κρατάμε έναν καθρέφτη μπροστά στην κοινωνία ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να δουν μέσα από αυτόν πόσο όμορφοι είναι».

Περισσότερα