μελανι

Το πρώτο μπαλέτο σε μουσική... των Rolling Stones (βίντεο)

Διάσημες επιτυχίες του συγκροτήματος όπως το Paint it Black, Sympathy for the Devil και She's a Rainbow συνόδευαν τις μπαλαρίνες ενώ ο ίδιος ο Μικ Τζάγκερ παρακολούθησε την παράσταση, δύο μόλις εβδομάδες αφού υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς. 

19faded3elina

Αυτό που σε κάνει να πετάς

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Την ώρα  που έπειτα από ένα θερμό χειροκρότημα και την τελευταία του υπόκλιση ο Ιωάννης Μανταφούνης έφευγε από τη σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και τα φώτα έσβηναν, άρχισα να σκέφτομαι ότι φέτος ήταν μια σεζόν που ο χορός μάς ευχαρίστησε πολύ.

g_cult_b01--3

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Διεθνής λάμψη και ωριμότητα

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Τα 25 χρόνια του συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (19-28/7), μπαίνοντας πλέον «στην περίοδο της ωριμότητάς του», σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση που παρέστη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος. 

gkkt_07_07042019_cmyk_page_1_image_0001

Τσάμικος και πεντοζάλης στο Λονδίνο

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Ηλεκτρονικοί ήχοι μπλέκουν γλυκά με παραδοσιακές λύρες και τύμπανα. Ανδρες και γυναίκες με ενωμένα χέρια σχηματίζουν κύκλους που ανοιγοκλείνουν. Τα ρούχα τους είναι πολύχρωμα, θυμίζουν μινωικές τοιχογραφίες. Τα σώματά τους περιστρέφονται και ακολουθούν τον ρυθμό της μουσικής, σαν στάχυα που γέρνουν προς την κατεύθυνση του ανέμου.

08williamfors

Σοφό παιχνίδι με το σώμα και τον σύγχρονο χορό

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Ο Ουίλιαμ Φορσάιθ –ο σπουδαίος Αμερικανός χορογράφος, ο πρωτοπόρος του σύγχρονου χορού– μιλάει με χαμηλή αλλά πολύ σίγουρη φωνή, και πίσω από τα λόγια του υπάρχει συχνά ένα κρυμμένο αστείο. Ή ένα λογοπαίγνιο. Ή λεπτός αυτοσαρκασμός. 

provolh_wal

Xορογραφία για μια βόλτα με τον άγριο εαυτό μας

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

«Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω. Πρέπει να σας το χορέψω», μου απάντησε ο σπουδαίος Αμερικανός χορογράφος Ουίλιαμ Φορσάιθ σε μια πρόσφατη συνέντευξη με αφορμή την επικείμενη παρουσίαση στην Αθήνα του «A Quiet Evening of Dance». 

Περισσότερα