«Σήμερα: Το ελληνικό Χορευτικό Συγκρότημα»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΚΑΚΗΣ

Κι ας αποκάλεσαν την τελευταία του εκδήλωση «Tomorrow». Κι ας επιμένουν στο Hellenic Dance Company. Εδώ είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε, το λέω με χαρά και …υπερηφάνεια ένα εξαιρετικό ελληνικό συγκρότημα διεθνούς βεληνεκούς.

Κριτική

4 Χορευτές, 3 χορογράφοι

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΚΑΚΗΣ

Έγινε πια εμφανές ότι το new look του σύγχρονου χορού είναι να … μη βλέπεις τίποτε επί σκηνής ή σχεδόν μες στο σκοτάδι της σκηνοθετικής άποψης, όπου ο χορογράφος υποχωρεί μπροστά στον light designer. Έτσι και στο τρίπτυχο, το εξαιρετικό των 2 σταρ Νατάλια Οσίποβα-Σεργκέι Πολιούνιν.

Κριτική

Ένας άγνωστος «σπουδαίος» χορευτής

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΚΑΚΗΣ

«Σπουδαίος». Γιατί; Επειδή τρεις επίδοξοι λαμπροί και δημοφιλείς χορογράφοι δημιούργησαν τρία σόλι για τις ιδιαίτερες ικανότητες του «διάσημου»; Προφανώς. Τι είδαμε; Η παράσταση με γενικό τίτλο «Rising» (Ανυψούμενος;) ξεκινούσε με ένα σόλο του ιδίου και τίτλο «NRITTA» («καθαρός χορός») σε μουσική και χορογραφία δική του.

«Vertical road», χορογραφία του Καν.

Και χορευτής σημαίνει φως

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

«Πάντα πίστευα ότι στην αργή εκπνοή μας βρίσκεται ο τόπος όπου κατοικεί η αίσθηση της βαθιάς πνευματικής ενέργειας. Σε έναν κόσμο που τρέχει τόσο γρήγορα, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της πληροφορίας, κατά κάποιον τρόπο είμαι διατεθειμένος να κινηθώ αντίθετα σε αυτό το ρεύμα, προκειμένου να καταλάβω τι μπορεί να σημαίνει να συνδέομαι όχι μόνο πνευματικά, αλλά και κάθετα», λέει ο διάσημος χορευτής Ακραμ Καν.

Περισσότερα