Ο Ερντογάν απέναντι στον Κεμάλ Ατατούρκ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Η Τουρκία βρίσκεται σε εσωτερική κρίση σε μια εποχή που η άμεση γειτονία της έχει βυθιστεί σε πολεμική αναταραχή. Η τουρκική εξωτερική πολιτική, απόλυτα υποταγμένη στην εσωτερική πολιτική ατζέντα του Ερντογάν, δεν θυμίζει σε πολλά πράγματα την πολυπλόκαμη διπλωματική παράδοση της Άγκυρας.

Οι ιταλικές τράπεζες το κανάλι μετάδοσης της κρίσης

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά την αναμενόμενη ήττα που υπέστη η κυβέρνηση Ρέντσι στο χθεσινό δημοψήφισμα η Ιταλία μπαίνει σε περίοδο έντονων πολιτικών διεργασιών και αβεβαιότητας. Ωστόσο τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες η μεγαλύτερη απειλή είναι η αστάθεια του ιταλικού τραπεζικού συστήματος με επίκεντρο την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την Monte dei Paschi di Siena.

Ιταλία: Διατεθειμένος να παραμείνει έως την Παρασκευή ο Ρέντσι

ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΟΥΓΚΑ

Να καθυστερήσει την παραίτησή του ζήτησε από τον Ματέο Ρέντσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, μέχρι να ψηφισθεί από το κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός για το 2017. Διατεθειμένος να παραμείνει έως την Παρασκευή ο απερχόμενος Ιταλός πρωθυπουργός. Τα επικρατέστερα σενάρια.

Εκπρόσωπος Leave.EU: «Δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο για το αποτέλεσμα ο Φάρατζ»

REUTERS

Εκπρόσωπος της εκστρατείας Leave.EU δήλωσε ότι ο επικεφαλής της, ο Νάιτζελ Φάρατζ, μόλις του είπε πως δεν γνωρίζει ποιο είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο διεξήχθη χθες στη Βρετανία και θα κρίνει εάν η Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ ή θα αποχωρήσει από αυτήν.

Περισσότερα