Δεκαπλασιάστηκε μέσα σε πέντε χρόνια ο όγκος δεδομένων των εταιρειών

Δεκαπλασιάστηκε μέσα σε πέντε χρόνια ο όγκος δεδομένων των εταιρειών

Ανησυχία για τα μέτρα προστασίας, εντείνονται οι φόβοι για παραβιάσεις συστημάτων

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη πρόκληση για τον επιχειρηματικό κόσμο αποτελεί ο τεράστιος όγκος δεδομένων που καλούνται να διαχειριστούν σήμερα. Πρόκειται για δεδομένα των οποίων ο όγκος είναι δεκαπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο πριν από πέντε χρόνια, και συγκεκριμένα από 1,45 πεταμπάιτς το 2016 σήμερα έφθασαν τα 14,6 πεταμπάιτς. Αυτά προκύπτουν από έρευνα του αμερικανικού κολοσσού υψηλής τεχνολογίας Dell Technologies, η οποία στηρίζεται στα ευρήματα του δείκτη της Global Data Protection Index (GDPI) / Παγκόσμιος Δείκτης Προστασίας Δεδομένων. Σε αυτήν συμμετείχαν 1.000 στελέχη, υπεύθυνα για την τεχνολογία της πληροφορίας από αντίστοιχες επιχειρήσεις. Επιπλέον, τα ευρήματα επικαλείται ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας). Το 62% των εταιρειών φοβάται ότι τα υπάρχοντα μέτρα προστασίας δεν είναι επαρκή για την αντιμετώπιση απειλών στον κυβερνοχώρο.

Υπό αυτά τα δεδομένα, κάθε άλλο παρά περίεργο είναι ότι το 82% όσων λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με την τεχνολογία της πληροφορίας ανησυχούν μήπως οι σημερινές λύσεις προστασίας δεδομένων δεν τους καλύπτουν στο μέλλον. Και οι φόβοι τους είναι ρεαλιστικοί, διότι άνω του 30% εξ αυτών αναφέρει απώλεια δεδομένων τον τελευταίο χρόνο και σχεδόν το 45% επισημαίνει πως καλείται να αντιμετωπίσει μη προγραμματισμένο χρόνο διακοπής του συστήματος. Επίσης, το 62% φοβάται ότι τα μέτρα προστασίας των δεδομένων του μπορεί να μην είναι επαρκή για την αντιμετώπιση απειλών στον κυβερνοχώρο. Η πανδημία επιδείνωσε αυτή την κατάσταση, με το 74% των εταιρειών να συμφωνεί ότι, πλέον, έχει μεγαλύτερη έκθεση σε απώλεια δεδομένων, εφόσον έχουν αυξηθεί οι εργαζόμενοι που διεκπεραιώνουν τα καθήκοντά τους από το σπίτι.

Η έρευνα της Dell Technologies για την προστασία δεδομένων φανερώνει ότι οι οργανισμοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνεχή αύξηση των δεδομένων και την εντεινόμενη πολυπλοκότητα προστασίας δεδομένων. Σύμφωνα με τα ευρήματα, πάνω από τα δύο τρίτα (67%) των επιχειρήσεων δεν πιστεύουν ότι μπορούν να ανακτηθούν όλα τα κρίσιμα επιχειρηματικά δεδομένα τους σε περίπτωση καταστροφικής κυβερνοεπίθεσης ή απώλειας. Κατά μέσον όρο, το κόστος απώλειας δεδομένων τους τελευταίους δώδεκα μήνες εμφανίζεται σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο για επιχειρήσεις οι οποίες χρησιμοποιούν πολλούς προμηθευτές συστημάτων προστασίας δεδομένων, σε σύγκριση με αυτούς που χρησιμοποιούν τις λύσεις ενός προμηθευτή. «Οι παραβιάσεις συστημάτων και δεδομένων μπορεί να είναι καταστροφικές για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις, εντούτοις η αποδοχή της ήττας ως προαποφασισμένου αποτελέσματος δεν μπορεί να είναι η απάντηση. Κατανοούμε ότι αυτά που διακυβεύονται δεν ήταν ποτέ σημαντικότερα και το έργο της προστασίας δεδομένων δεν ήταν ποτέ πιο πολύπλοκο», επισημαίνει εν κατακλείδι η Dell Technologies.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή