ΑΝΑΛΥΣΗ

Η Ελλάδα χρειάζεται ξανά εκλογές

HUGO DIXON / REUTERS

Τα περισσότερα σενάρια για την Ελλάδα είναι απογοητευτικά. Η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων, να μετατρέψει υποχρεωτικά τις καταθέσεις σε τραπεζικό κεφάλαιο, να εγκαταλείψει το ευρώ και ούτω καθ’ εξής. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία πιθανότητα, τελικά, τα πράγματα να μην έχουν τόσο άσχημη κατάληξη.
ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστιες ουρές για κάνναβη

18s8customer-l

Νομιμοποίηση της πώλησης για ψυχαγωγικούς σκοπούς στον Καναδά. Η κυβέρνηση επέτρεψε σε κάθε επαρχία να διοργανώσει μόνη της το εμπόριο σε αυτήν την επικερδή αγορά.

ΚΟΣΜΟΣ

Στήριξη σε συμφωνία των Πρεσπών και κυβέρνηση Ζάεφ από Ουάσιγκτον

wess-mitchell

Στη συμφωνία των Πρεσπών που είναι «αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού ανάμεσα σε δύο δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις» αναφέρθηκε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσελ, λέγοντας πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την επιθυμία του λαού της πΓΔΜ για ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

ΚΟΣΜΟΣ

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης Κασόγκι ζητούν από τον ΟΗΕ διεθνείς οργανώσεις

kasogki--3

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης του δημοσιογράφου της Σαουδικής Αραβίας Τζαμάλ Κασόγκι ζητούν από τον ΟΗΕ η Διεθνής Αμνηστία, η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων, το Human Rights Watch (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση για την Παρασκευή

kairos--10

Παροδικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, περιμένουμε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Παράλληλα ελαφρώς αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια.

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»