ΑΝΑΛΥΣΗ

Η Ελλάδα χρειάζεται ξανά εκλογές

HUGO DIXON / REUTERS

Τα περισσότερα σενάρια για την Ελλάδα είναι απογοητευτικά. Η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων, να μετατρέψει υποχρεωτικά τις καταθέσεις σε τραπεζικό κεφάλαιο, να εγκαταλείψει το ευρώ και ούτω καθ’ εξής. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία πιθανότητα, τελικά, τα πράγματα να μην έχουν τόσο άσχημη κατάληξη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Ν.Δ. σε Κουντουρά

neadim

Τις δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία χαρακτήρισε επιτυχία το ότι «ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια πια», σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας μάλιστα αποσπάσματα από όσα η ίδια η υπουργός ανέφερε.

ΚΟΣΜΟΣ

Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο για το μέλλον της Καταλωνίας

catalonia22-thumb-large--2

Η ισπανική κυβέρνηση συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να αποφασίσει τα μέτρα που θα υιοθετήσει με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου της περιοχής της Καταλωνίας και την άρση της αυτονομίας της, με τη Βαρκελώνη να απειλεί να αποσχιστεί.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρετανίδα πρέσβης: Ισχυροί οι δεσμοί Ελλάδας - Βρετανίας

britain2 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Στους εξαιρετικά ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας - Βρετανίας σε επίπεδο ανθρώπων, αναφέρθηκε η πρέσβης της Βρετανίας, Κέιτ Σμιθ, μιλώντας στην «Κ», στα πλαίσια του Ελληνοβρετανικού Συμποσίου που διεξήχθη στο Ναύπλιο. Από την πλευρά του, ο Βρετανός σχολιαστής και υπέρμαχος της αποτροπής εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., Χιούγκο Ντίξον, σημείωσε με νόημα αναφερόμενος στο Brexit, πως είναι πιθανό «να κάνουμε κι εμείς τη δική μας κωλοτούμπα».

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»

agricola

Agricola

Αυτή την Κυριακή με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ