ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 5 πιθανά πακέτα του ESM για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

DW

Τα πέντε πιθανά πακέτα για τις ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους τα οποία εξετάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) δημοσιεύει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Στο έγγραφο του ESM αναφέρεται και η μορφή που θα μπορούσαν να έχουν οι ελαφρύνσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Sueddeutsche Zeitung: Μεμονωμένα συμφέροντα καθυστερούν την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα

«Για να αποφευχθούν διπλωματικές αναταράξεις πρέπει να παραμείνει εμπιστευτικό το πως εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους οι διαπραγματευόμενοι. Στους πολίτες σερβίρονται συμφωνημένες ειδήσεις οι οποίες αποσκοπούν στο να αποκρύψουν επιμελώς τις διαμάχες. Στα 7 χρόνια της διαρκούς διαμάχης η πρακτική αυτή αγγίζει το δημοκρατικά όρια» γράφει η Sueddeutsche Zeitung.

 
ΚΟΣΜΟΣ

H Xίλαρι Κλίντον εκμυστηρεύεται πως ξεπέρασε την εκλογική της ήττα

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να δημιουργεί άβολες καταστάσεις ή να βρίσκεται εν μέσω άβολων στιγμών σε συναντήσεις του με άλλους ηγέτες, η αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές, Χίλαρι Κλίντον, εξομολογήθηκε με ποιο τρόπο ξεπέρασε την ήττα της. Η απάντηση της δεν διαφέρει από την απάντηση που θα έδιναν πολλοί σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν δυσκολίες: με κρασί.

 
ΚΟΣΜΟΣ

«Μυστικό κανάλι» με το Κρεμλίνο είχε προτείνει ο γαμπρός του Τραμπ

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πρότεινε στις αρχές Δεκεμβρίου στον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον τη δημιουργία ενός μυστικού καναλιού απευθείας επικοινωνίας με το Κρεμλίνο, έγραψε χθες Παρασκευή η εφημερίδα The Washington Post επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους.

ΕΛΛΑΔΑ

Σε καλή γενική κατάσταση η υγεία του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εξιτήριο για τους φρουρούς

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός για προληπτικούς λόγους, μετά τον τραυματισμό του από την έκρηξη του παγιδευμένου δέματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τραμπ ετοιμάζει «αίθουσα πολέμου» στο Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία «αίθουσα πολέμου» στο Λευκό Οίκο με στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν το ένα μετά το άλλο για τις σχέσεις της Ρωσίας με μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του.

ΕΛΛΑΔΑ Οι πέντε υπό επισκευή γέφυρες βρίσκονται στο νότιο τμήμα του έργου, από Ράχες έως Ευαγγελισμό, ενώ η έκτη στη γέφυρα του Πηνειού, στη βόρεια είσοδο των Τεμπών, απ’ όπου και η φωτογραφία.

Επισκευή έξι γεφυρών ΠΑΘΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με απευθείας ανάθεση: το υπουργείο Υποδομών δίνει εντολή στην κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να επισκευάσει έξι γέφυρες της ΠΑΘΕ, με κόστος 7,6 εκατ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι μία από τις πολλές, ενδιαφέρουσες προβλέψεις των αρχικών συμβάσεων παραχώρησης, οι οποίες καθώς περνούν τα χρόνια έρχονται σιγά σιγά στο προσκήνιο.

Περισσότερα