ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει η δικογραφία για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χ.Α. κατά μελών του ΠΑΜΕ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Την δικογραφία για την επίθεση Τάγματος εφόδου σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ , τον Σεπτέμβριο του 2013, με εννέα τραυματίες, ανοίγει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.

 
ΕΛΛΑΔΑ Multimedia Η Γυάρος, νοτισμένη από το ιστορικό φορτίο – στα ερείπια των φυλακών ένα δένδρο μεγαλώνει. Με σεβασμό στη μνήμη, εκστρατεία με συμμετοχή του WWF στοχεύει στην ανάδειξη του μοναδικού θαλάσσιου πλούτου.

Η Γυάρος γίνεται τόπος θαλάσσιας αναψυχής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Τόπος με ιστορικό φορτίο η Γυάρος, ανεμοδαρμένη, με τα ερείπια των φυλακών και των άλλων κτιρίων να θυμίζουν ότι ήταν νήσος εξορίας. Ωστόσο, οι σύντονες προσπάθειες φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων οδηγούν στην αξιοποίησή της και στην ανάδειξη του παρθένου φυσικού πλούτου. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμένει η διαφωνία Αθήνας- θεσμών για τον ακατάσχετο λογαριασμό

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Μέχρι την Πέμπτη θα διαρκέσει ο πρώτος γύρος συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτό προέκυψε μετά την πρώτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, Οικονομίας, κ. Γ. Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκη, με τους επικεφαλής των θεσμών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Κατ' αρχήν συμφωνία με εξαιρέσεις και αστερίσκους

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Το θέμα αφορά το ποιοι φόροι θα εξαιρεθούν από ένα ενδεχόμενο κούρεμα οφειλών του δημοσίου στο πλαίσιο της ρύθμισης των χρεών τόσο προς τις τράπεζες όσο και προς το δημόσιο μέσα από τον εξωδικαστικό μηχανισμό. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σύντομα η σύνθεση της κυβέρνησης θα είναι διαφορετική σε πρόσωπα αλλά και σε κατανομή υπουργείων, αφού ο κ. Τσίπρας θα λάβει αποφάσεις για τη νέα κυβέρνηση.

Ανασχηματισμός σε κυβέρνηση-κόμμα

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ποια υπουργεία προκρίνονται για να γίνουν αυτόνομα, ποια θα σπάσουν, οι παραμονές και οι μετακινήσεις υπουργών, αλλά και νέες είσοδοι. Βασικές αλλαγές θα είναι η σύσταση αυτόνομου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και αυτόνομου υπουργείου που θα αναλάβει τις επενδύσεις.

ΚΟΣΜΟΣ

Ροχανί: Δίλημμα ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο οι αμερικανικές εκλογές

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει καμιά προτίμηση μεταξύ των δύο υποψηφίων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, της δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον και του ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ «του κακού και του χειρότερου».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διέξοδο στο εξωτερικό ψάχνουν ελληνικές εταιρείες τροφίμων

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Ελληνικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, με κύκλο εργασιών στο εξωτερικό πάνω από 2,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2016, αποδύονται σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα προσπάθεια εξωστρέφειας. 

ΒΙΒΛΙΟ

Νέες εκδόσεις

Μπορεί το οικείο, το συνηθισμένο, το καθημερινό και αθώο να προκαλεί τρόμο; 

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ «Κ» ΕικονογρAφηση:  TITINA XAΛMATZH

Ιντιθ Χολ: Τα Μάρμαρα πρέπει να επιστραφούν

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει και θα επιστραφούν στην Ελλάδα, λέει στο Γεύμα με την «Κ» η Ιντιθ Χολ, καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο King’s College, συμπληρώνοντας: «Αν βρίσκατε τρόπο να μην τρώγεστε μεταξύ σας...».

Περισσότερα