ΚΟΣΜΟΣ

Oι αγροτικές περιοχές έστειλαν τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο

Η υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις της στις αγροτικές ζώνες και στις μικρές πόλεις, προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών από την «περιφερειακή» Γαλλία. 

 
ΕΛΛΑΔΑ Ιππόδρομος. O Αιγυπτιακός οβελίσκος, στο βάθος η Αγία Σοφία

Φωτογραφίες - ντοκουμέντo από την Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα

Φωτογραφίες - ντοκουμέντo αλλά και φωτογραφίες που έχουν να ...αφηγηθούν ιστορίες «μαγικές» ανθρώπων και μνημείων από την πλέον φωτογραφημένη πόλη του κόσμου, την Κωνσταντινούπολη, φιλοξενεί από αύριο στους χώρους της, η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης.

 
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μήνυση σε βάρος Γάλλου ερευνητή που αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη «δολοφονία» Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε σήμερα μήνυση σε βάρος του Γάλλου πρώην διπλωμάτη και ερευνητή Φιλίπ Μορό Ντεφάρζ, ο οποίος αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη «δολοφονία», του σχολιάζοντας τη νίκη του στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών.

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σταθερά υψηλή παραμένει η δημοτικότητα του Πούτιν

Η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθεί να παραμένει υψηλή, παρότι έπεσε κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το γνωστό ερευνητικό κέντρο Levada Centr.

ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο για γαλλικές εκλογές: «Δεν προτιμάμε τη Λεπέν για την προεδρία»

Το Κρεμλίνο σχολίασε τη Δευτέρα ότι «σέβεται» τα αποτελέσματα του α΄γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και διέψευσε ότι προτιμά τη Μαρίν Λεπέν, η οποία έγινε δεκτή τον Μάρτιο από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΘΕΑΤΡΟ Ξένη δημοσίευση

Master Class του μεγάλου ρώσου σκηνοθέτη Adolf Shapiro

O Μεγάλος Ρώσος σκηνοθέτης, δάσκαλος και θεωρητικός Θεάτρου Adolf Shapiro κάνει μια στάση στην Αθήνα για να παραδώσει ένα εξαιρετικής σημασίας εβδομαδιαίο σεμινάριο με θέμα «Από το κείμενο στη σκηνή. Θεωρία και Πρακτική».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άποψη: Κοινωνική επιχειρηματικότητα, το αντίδοτο της κρίσης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΡΓΚΟΒΑΣ*, ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ**

Ο​​ι κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, οριοθετήθηκαν και διέγραψαν διαφορετικές πορείες από αυτές που διέγραψαν οι αντίστοιχες στην Ευρωζώνη.

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Από 2 έως 10 Μαΐου η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τα εμπορικά καταστήματα

Από την Τρίτη, 2 Μαΐου έως και την Τετάρτη, 10 Μαΐου θα διαρκέσει η ενδιάμεση ανοιξιάτικη εκπτωτική περίοδος στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοίχισε στην οικονομία η μεγάλη υπέρβαση του στόχου το 2016

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Το πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 ξεπέρασε κάθε προσδοκία φθάνοντας το 4,19% του ΑΕΠ, υπολογιζόμενο σύμφωνα με τη μεθοδολογία του μνημονίου (ή το 3,9% του ΑΕΠ, κατά τη μεθοδολογία της Eurostat).

Περισσότερα