ΚΟΣΜΟΣ Στρατιώτες της Μπιάφρας στο στρατόπεδο προσφύγων της Ονίτσα, μετά τη συνθηκολόγηση που υπεγράφη στις 15 Ιανουαρίου 1970.

Ο Πόλεμος της Μπιάφρας

ΑΣΤΕΡΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ*

Η τεράστιας έκτασης ανθρωπιστική καταστροφή στην Αφρική της δεκαετίας του 1960 γίνεται παγκόσμιο σύμβολο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1964. Γ. Παπανδρέου και Π. Κανελλόπουλος ανταλλάσσουν χειραψία στη Μητρόπολη. Εχοντας συμπλεύσει στους δύσκολους καιρούς της δεκαετίας του 1940, και παρά το γεγονός ότι ηγούνταν αντίπαλων χώρων, κατέβαλαν μία ύστατη προσπάθεια για πολιτική συνεννόηση.

Η «συμφωνία του Τατοΐου»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ*

Οι πρωτοβουλίες βασιλιά και πολιτικών αρχηγών, τα όρια του πολιτικού συστήματος και η πτώση της κυβέρνησης Στεφανόπουλου.

ΕΛΛΑΔΑ 6 Ιανουαρίου 1941. Ο Γιώργος Θεοτοκάς με τη στολή του εθελοντή και ο Γιώργος Σεφέρης. Αναμνηστική φωτογραφία από πλανόδιο φωτογράφο, μπροστά στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

Ο θάνατος του Γιώργου Θεοτοκά

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΒΕΛΑΣ*

Ο θάνατος του Γιώργου Θεοτοκά στις 30 Οκτωβρίου 1966 αποτέλεσε ένα σοβαρό πλήγμα όχι μόνο για την ελληνική διανόηση αλλά και για τον ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό βίο της Ελλάδας.

ΚΟΣΜΟΣ 21.2.1966. Σε ιστορική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Σαρλ ντε Γκωλ ανακοινώνει την αποχώρηση της Γαλλίας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Η ρήξη της Γαλλίας με το ΝΑΤΟ

ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΥ*

Με την αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας, ο Ντε Γκωλ προκαλεί τη μεγαλύτερη κρίση στην Iστορία της.