Πυρκαγιά στον Έβρο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Τριφυλλίου του δήμου Αλεξανδρούπολης Έβρου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά καίει έκταση βόρεια του Τριφυλλίου στο ύψωμα «Αγάπη» και σε απόσταση η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων, δεν απειλεί κατοικίες. 

«Στην επιχείρηση οριοθέτησης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς, έχουν ήδη κληθεί και θα συνδράμουν από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ και εφόσον κριθεί απαραίτητο από την πυροσβεστική και μηχανήματα της Π.Ε. Έβρου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου και αντιπεριφερειάρχης , Δημήτρης Πέτροβιτς, συμπληρώνοντας ότι «με τον αυριανό δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς στο 4, έχει εκδοθεί ήδη απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δρυμούς και σε σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα για εκδήλωση φωτιάς».

Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν ξεπερνούν τα 3 μποφόρ.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της χώρας

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τετάρτη είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Ρόδο και Μεγίστη. Υψηλός είναι ο κίνδυνος και σε Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Χαλκιδική, Νότια Πελοπόννησο, Κύθηρα και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Για αύριο Πέμπτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Χαλκιδική, Θάσο, Έβρο, Σαμοθράκη, Ρόδο και Μεγίστη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή