Περίσσιο θράσος

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Καλό θα ήταν τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος για τα μέσα ενημέρωσης να δοθούν στη δημοσιότητα. Αρκετή λάσπη έπεσε με αφορμή το ζήτημα αυτό σε εταιρείες που τηρούσαν κανόνες και νόμους.

Η χώρα του Φ και του Χ

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Υπάρχουν στιγμές που λες ότι αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία. Ο ελληνικός πολιτικός βίος περιστρέφεται εδώ και 25 και κάτι χρόνια γύρω από το ζήτημα της διαπλοκής.

Βίοι παράλληλοι

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Για το μικρό χρονικό διάστημα που το παιδί της Ρούπα είχε τεθεί υπό την ψυχολογική στήριξη ειδικών, η μητέρα του, απολογούμενη χθες στο δικαστήριο, απείλησε ότι «θα ξεριζώσει την καρδιά» εκείνων που πήραν τη σχετική απόφαση.

Πρωτοπόροι στον λαϊκισμό

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Για τους λαϊκιστές πολιτικούς έχει γίνει της μόδας η επίθεση στα media. Για όλα τα πολιτικά –και κυρίως τα πνευματικά– ελλείμματά τους, πάντα κάποιο μέσο ενημέρωσης θα φταίει.

Επάγγελμα η λούφα

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια δηλαδή, ήρθε στο σπίτι για κάποιο μικροπρόβλημα ένας ηλεκτρολόγος της γειτονιάς, άγνωστός μου.

Υπάρχει φυλή αχαμπάριαστων

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

​Οι ολίγον παλαιότεροι αστοί πεζοπόροι ασφαλώς θυμούνται το γραμμένο σε τοίχους, με αγοραίο πνεύμα, μεταφορική αδεία αξίωμα «όταν στον ηλίθιο έδειχναν το φεγγάρι αυτός κοίταζε το δάχτυλο».

Για την άμυνα της Ευρώπης

ΦΕΝΤΕΡΙΚΑ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ*, ΓΙΡΚΙ ΚΑΤΑΪΝΕΝ**

Ταχύτερες αντιδράσεις, καλύτερος συντονισμός μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών αποστολών μας και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων που διαθέτουμε.

Πρόσκληση από τους εν Eλλάδι Pεπουμπλικανούς για ζωντανή μετάδοση της τελετής ορκωμοσίας, μέσω CNN, του Nτόναλντ Tζ. Tραμπ ως 45ου Προέδρου των HΠA

ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΣΤΙΚΑ

Eάν είχε εκλεγεί η Xίλαρι Kλίντον, θα έλεγαν ότι κάνει «ναζάκια», τώρα που μπορεί, αλλά αυτό δεν ισχύει για τον εκλεγέντα, πέραν πάσης προσδοκίας, 45ο Πρόεδρο των HΠA, Nτόναλντ Tζ. Tραμπ.

80 χρόνια πριν... 18-Ι-1937

Ο ΦΙΛΙΣΤΩΡ

«ZÉRO DE CONDUITE» ΤΟΥ ΖΑΝ ΒΙΓΚΟ: Ο κινηματογράφος «Εβερυμαν» εις εκ των μικροτέρων του Λονδίνου, ωργάνωσε σειράν υπερρεαλιστικών έργων. [...] Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίας των Λεν Λάι, Οσκαρ Φίσιγκερ, Αλεξίεφ και Γκρος, οι οποίοι είναι υπέρμαχοι του «προοδευτικού» κινηματογράφου.

Αναβολή στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Για τον Φεβρουάριο μετατίθεται η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), όπως προκύπτει από τροπολογία που κατέθεσε χθες, στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας.

Ακραίος τακτικισμός

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Αναβίωσε αυτές τις ημέρες το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης για ένα νόμο που θα προβλέπει την απόλυτα απλή αναλογική.

Με κενό δεν γεμίζεις το κενό

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Οσο οι δημοσκοπούμενοι πολίτες προικοδοτούν με υψηλότατο ποσοστό τον Κανέναν –τον Κανέναν από τους δύο–, οι διεκδικητές αυτού του φαινομενικά ορφανού και ευκολοθήρευτου τμήματος των ψηφοφόρων δεν θα ησυχάζουν.

Δεν έχει αλλοιωθεί το DNA του

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Ηταν ευτυχής συγκυρία ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν αποφυλακίστηκε ακόμη. Ετσι, στο γεύμα του Σαββάτου που παρέθεσε η πρόεδρος Φώφη προς τιμήν των παλαιών θρύλων του ΠΑΣΟΚ, δεν ετέθη ζήτημα αν η πρόσκληση εξαιρούσε τυχόν καταδικασθέντες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος...

Ο πυρίμαχος υπουργός

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Το πιο ανησυχητικό όλων είναι ότι ο αρμόδιος για την Προστασία του Πολίτη υπουργός χαρακτηρίζει τον εμπρησμό των τρόλεϊ και λεωφορείων στην οδό Πατησίων «μεμονωμένα περιστατικά».

Φόρμουλες για ασφάλεια

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Είναι σαφές ότι το κύριο «αγκάθι» –δεν είναι το μόνο– για λύση του Κυπριακού είναι η απαίτηση της Τουρκίας να διατηρήσει δυνάμεις της και δικαίωμα επέμβασης στην Κύπρο.

Περισσότερα

Αρθρογράφοι

ΦΙΛΙΣΤΩΡ 49 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

80 χρόνια πριν... 18-Ι-1937

Ο ΦΙΛΙΣΤΩΡ

«ZÉRO DE CONDUITE» ΤΟΥ ΖΑΝ ΒΙΓΚΟ: Ο κινηματογράφος «Εβερυμαν» εις εκ των μικροτέρων του Λονδίνου, ωργάνωσε σειράν υπερρεαλιστικών έργων. [...] Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίας των Λεν Λάι, Οσκαρ Φίσιγκερ, Αλεξίεφ και Γκρος, οι οποίοι είναι υπέρμαχοι του «προοδευτικού» κινηματογράφου.

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ