Εκρηκτική απόφαση

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Ο​​ πρόεδρος Τραμπ ανέτρεψε με μία κίνησή του την αμερικανική εξωτερική πολιτική σε ένα πολύ καυτό και λεπτό ζήτημα, το στάτους της Ιερουσαλήμ.

Ηρόστρατος και Ιερουσαλήμ

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

Σ​​ε κάθε του κίνηση, ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει ότι, σαν νέος Ηρόστρατος, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να γραφτεί το όνομά του στην Ιστορία με μεγάλα γράμματα, και ας είναι ως καταστροφέας.

Aνατροπείς της σήμερον

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Ε​​ίχε πολλά ανορθόδοξα στοιχεία η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, από την άποψη ότι όσα λέγονται εν κρυπτώ και παραβύστω ειπώθηκαν δημόσια σε απευθείας μετάδοση από τα ΜΜΕ.

Το αγωνιστικό χασομέρι

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Ο​​λοι γνώριζαν –και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το μαθαίνουν εσχάτως– ότι οι πλειστηριασμοί είναι αναγκαίοι για την αναζωογόνηση του τραπεζικού συστήματος και την ανάπτυξη της οικονομίας.

«Δεν θα μας εκνευρίσουν»...

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ

​​Οι παλιότεροι θα θυμούνται ασφαλώς τη μόνιμη επωδό «δεν θα μας εκνευρίσουν», με την οποία τελείωνε συχνά τα σχόλιά του στις ειδήσεις της ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Γεώργιος Δρόσος, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους φόβους και τις αγωνίες των Ελλήνων πολιτών τις πρώτες ημέρες της μεταπολίτευσης, καθώς τα τουρκικά μαχητικά πετούσαν σε όλο το Αιγαίο, φτάνοντας μέχρι το Σούνιο. 

Η γενναιοψυχία του Ερντογάν

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Ο​​ταν στην Ελλάδα λέμε «Λωζάννη», αυτό που συνήθως έχουμε στον νου μας δεν είναι η διεθνής συνθήκη με την οποία προέκυψε η σύγχρονη Τουρκία· εννοούμε τον μεγαλύτερο φόβο μας για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων: τη μειονότητα στη Θράκη.

Εκλεισαν την πόρτα και πήγαν για σιέστα

ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Π​​οικίλα σχόλια απέσπασε η φωτογραφία του Αρη Μεσσήνη από το γαλλικό πρακτορείο AFP με τον άνδρα των ΜΑΤ να φωτογραφίζει έναν συνάδελφό του μπροστά στις φωτιές από τις μολότοφ των αντιεξουσιαστών, κατά τα επεισόδια με αφορμή τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το φάντασμα του 2008 πλανάται

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ

Προς το παρόν η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε φάση έντονης ανάκαμψης. Αλλες χώρες τα πηγαίνουν περισσότερο καλά (όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία), άλλες αγωνίζονται να ακολουθήσουν και η Ελλάδα πασχίζει ακόμα να βγει από την κρίση.

Μια χρήσιμη επίσκεψη

ΑΓΓΕΛΟΣ Μ. ΣΥΡΙΓΟΣ*

Ε​​κπληξη και αμηχανία επικράτησε ανά το πανελλήνιο από την απευθείας τηλεοπτική παρουσίαση των πραγματικών απόψεων των προέδρων Παυλόπουλου και Ερντογάν.

Ευρώπη και σοσιαλδημοκρατία: Κι όμως, γυρίζει

ΛΟΥΚΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ*

Η​​ ομιλία του Μάρτιν Σουλτς, αρχηγού των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, στο συνέδριο του κόμματός του αυτήν την εβδομάδα ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών ομιλιών που σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές, ακόμη και αν πιθανόν τo μήνυμα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτόν που το εκπέμπει.

Κοινωνίες σε σύγχυση, έννοιες σε αποσύνθεση

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

«Η ​​​​τέχνη απαιτεί αλήθεια όχι ειλικρίνεια», λέει η Κέιτ Μπλάνσετ σε μία από τις 13 διαφορετικές μεταμορφώσεις της στην ταινία «Μανιφέστο». «Σημασία έχει το θέαμα όχι η αλήθεια», ως συστατικό στοιχείο των fake news (αντικείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης που οργάνωσε ο ιστότοπος jaj.gr την περασμένη Τρίτη στην Τεχνόπολη).

Περισσότερα

Αρθρογράφοι

ΦΙΛΙΣΤΩΡ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

Τελευταία Σελίδα

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ «Κ»