Πιστοποιητικά φρονημάτων

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η πατρίδα μας πέρασε μια φάση κατά την οποία οι Ελληνες πολίτες χρειάζονταν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων αν ήθελαν να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματά τους.

Η Ευρώπη των ιδεών και των πράξεων

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Είναι η Γαλλία εκ παραδόσεως χώρα παραγωγής των νέων ιδεών και από την εποχή των Εγκυκλοπαιδιστών και του Διαφωτισμού έθεσε στίγμα στην πορεία όλης της ανθρωπότητος, εάν μάλιστα λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι και η κομμουνιστική κοσμοαντίληψη είναι απλώς μια ακραία απόληξη του Διαφωτισμού.

Oι συγγραφές των αυτουργών

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Ε​​χει κατακλυσθεί η ελλαδική βιβλιαγορά από «μελετήματα» (καταθέσεις απόψεων) που φιλοδοξούν να αναλύσουν και αιτιολογήσουν τη χρεοκοπία της χώρας, όπως και τη συνακόλουθη παντοδαπή καταστροφή κράτους και κοινωνίας.

Η «ελληνική πραγματικότητα» των σκουπιδιών

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ

Α​γνωστο πώς θα λήξει η νέα περιπέτεια των ελληνικών πόλεων, ιδιαίτερα της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, με τα σκουπίδια που για άλλη μία φορά συσσωρεύονται στους δρόμους «ντάλα» καλοκαίρι και σε θερμοκρασίες 35 βαθμών Κελσίου.

Ξέρω τι έκανες πρόπερσι το καλοκαίρι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ*

Δ​​ύο χρόνια μετά τον εφιαλτικό Ιούνιο-Ιούλιο 2015, δεν είμαστε βέβαιοι γιατί ακριβώς οδηγηθήκαμε σε εκείνη τη διπλή ήττα.

Η ονομασία των Σκοπίων

ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ*

​​Τo ξαφνικό ενδιαφέρον των συμμάχων του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια προκλήθηκε από την ανάμειξη της Ρωσίας στο Μαυροβούνιο και τώρα στην ΠΓΔΜ.

Το γαλλικό κλειδί της ανανέωσης

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ*

​​Ο κόσμος ολόκληρος παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις πολιτικές διεργασίες που συντελούνται στη Γαλλία τους τελευταίους μήνες.

Από την αθηναϊκή κλήρωση αρχόντων στη φορολοταρία

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Ξ​​εκινήσαμε από κληρώσεις σπιτιών, με τα οποία θα επιβραβεύονταν οι φορολογικά χρηστοί πολίτες, σταθμεύσαμε για λίγο σε δώρα-κουπόνια, για αγορές καταναλωτικών προϊόντων, και φαίνεται ότι καταλήγουμε στον μποναμά των χιλίων ευρώ για χίλιους ευσυνείδητους τον μήνα, που θα πληρώνουν με «πλαστικό χρήμα», μήπως έτσι περιοριστεί η φοροδοτική λούφα. 

80 χρόνια πριν στην «Κ» 25.VΙ.1937

Ο ΦΙΛΙΣΤΩΡ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ: Λονδίνον, 24.- Αγγέλλεται εκ Γιβραλτάρ προς το Πρακτορείον Ρώυτερ ότι διήλθον εκείθεν τας εσπερινάς ώρας δύο γερμανικά θωρηκτά και πέντε αντιτορπιλλικά

Περισσότερα

Αρθρογράφοι

ΦΙΛΙΣΤΩΡ 49 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

80 χρόνια πριν στην «Κ» 25.VΙ.1937

Ο ΦΙΛΙΣΤΩΡ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ: Λονδίνον, 24.- Αγγέλλεται εκ Γιβραλτάρ προς το Πρακτορείον Ρώυτερ ότι διήλθον εκείθεν τας εσπερινάς ώρας δύο γερμανικά θωρηκτά και πέντε αντιτορπιλλικά

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ