Είχαν εσωτερική πληροφόρηση

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η πρώτη περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην ιστορία και θα διδάσκεται στο μέλλον σε σεμινάρια με θέμα αποτυχημένες διαπραγματευτικές τακτικές.

Μια λαθραία πόλη

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο​​ταν πήγα στο περίπτερο, ο φίλος μου ο Γιάννης –σας είναι γνωστός από προηγούμενες συνεντεύξεις– μόλις είχε τελειώσει την ανάγνωση του χθεσινού σημειώματός μου. 

Οταν θολώνουν τα όρια

ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Δ​​εν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία η κριτική στη Δικαιοσύνη (και στα κοινοβούλια και στις κυβερνήσεις) από τους πολίτες – πολλαπλώς καταγεγραμμένη η έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς.

80 χρoνια πριν... 21-VII-1937

Ο ΦΙΛΙΣΤΩΡ

ΒΑΣΙΛΙΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ: Ο κόμης Κοβαντόγκα, πρωτότοκος υιός του πρώην βασιλέως της Ισπανίας Αλφόνσου, και η νέα ωραιοτάτη σύζυγός του Μάρθα Ροκαφόρ υ Αλτουθάρρα Βεντάντο. 

Μπάτε σκύλοι αλέστε...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Π​​ότε ήταν που λέγαμε για την παρακμιακή κατάσταση μουσείων και αρχαιολογικών χώρων; Διαβάζω, λοιπόν, για την υπόθεση της τουρίστριας με τα αφρικανικά χαρακτηριστικά και την εθνίκ αμφίεση, η οποία πέρασε ένα σπρέι μέσα στο Μουσείο της Βεργίνας και ψέκασε με αυτό δέκα επιτύμβιες στήλες, αφήνοντάς τους μαύρους ελαιώδεις λεκέδες. 

Το δίλημμα των Clash

ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ

Π​​ρόσφατα ένας από τους πρώην ασκούμενους στην «Καθημερινή», ο οποίος είναι σήμερα απόφοιτος μεγάλων αμερικανικών πανεπιστημίων, του Γέιλ και του Κολούμπια, κι έχει βρει ήδη μια πολύ καλή θέση εργασίας στη Νέα Υόρκη, μου εκμυστηρεύτηκε ότι σκέφτεται να γυρίσει στην Ελλάδα. 

Περιπέτεια στην έρημο

ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

Ο​​μολογώ ότι συγκινήθηκα με το χθεσινό ρεπορτάζ της Βίκυς Κατεχάκη στην «Κ» σχετικά με το βομβαρδιστικό «Μάρτιν Μπάλτιμορ» της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Η αλήθεια του καθρέφτη

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Η ​​συζήτηση που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συναυλία του «Ολοι μαζί μπορούμε», με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων, του ομίλου ΣΚΑΪ δεν με αφορά. 

Τα ρομπότ και τα κλειστά επαγγέλματα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Σ​​το βιβλίο του «Οι βιομηχανίες του μέλλοντος» (μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ικαρος) ο Αλεκ Ρος, πρώην σύμβουλος καινοτομίας της Χίλαρι Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών, γράφει για την επανάσταση της ρομποτικής, και τις χώρες που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της

Περισσότερα

Αρθρογράφοι

ΦΙΛΙΣΤΩΡ 49 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

80 χρoνια πριν... 21-VII-1937

s2_filistor Ο ΦΙΛΙΣΤΩΡ

ΒΑΣΙΛΙΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ: Ο κόμης Κοβαντόγκα, πρωτότοκος υιός του πρώην βασιλέως της Ισπανίας Αλφόνσου, και η νέα ωραιοτάτη σύζυγός του Μάρθα Ροκαφόρ υ Αλτουθάρρα Βεντάντο. 

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ