Αν πεισθούν...

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει πρώτα αυτούς που έχουν τολμήσει να επενδύσουν στην Ελλάδα ή εκείνους που σχεδιάζουν να πάρουν το σχετικό ρίσκο.

Εθνική κυριαρχία

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Ε​​νοχλήθηκαν ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επειδή η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να ξοδέψει λίγο παραπάνω από ένα δισ. ευρώ στην αναβάθμιση των F-16.

Τα αυτονόητα εκ νέου

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Η​​ επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ακολούθησε το σύνηθες τελετουργικό των αντιστοίχων επαφών στα χρόνια της μεταπολιτεύσεως.

Η επίσκεψη προκάλεσε «jet lag»

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ

Δ​​εν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει αμηχανία, αναταραχή, δυσαρέσκεια, μία μορφή «jet lag» στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, αν και σε άλλους χώρους της Αριστεράς και ιδιαίτερα στο ΚΚΕ οι ηγεσίες τρίβουν τα χέρια τους. 

Κατονομάζοντας τους θύτες

ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Ο​​ι Αμερικανίδες δημιούργησαν, μετά τη χλαπαταγή στο Χόλιγουντ, το #MeToo, και εκατομμύρια γυναίκες –αλλά και άνδρες, λιγότεροι– μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις δικές τους ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Πορτογαλία διαψεύδει τις μοιρολογίστρες

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ

Αναπτύσσεται μια ανόητη φιλολογία: Κι αν βγούμε από το μνημόνιο, αφού θα συνεχιστεί η επιτήρηση και θα έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια, απλώς θα έχουμε βγει από το 3ο για να μπούμε στο 4ο μνημόνιο. Δεν θα έχουμε πετύχει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού η χώρα θα παραμένει δεσμευμένη – «λέει» αυτή η φιλολογία της μοιρολογίστρας.

Η ανάγκη για ρίζες

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

Ο ​Καμύ τη θεωρούσε «το μόνο μεγάλο πνεύμα της εποχής μας». Για τη μοναδική και ακατάτακτη φιλόσοφο Σιμόν Βέιλ (1909-1943), έχει ήδη γράψει στην «Κ» ο Σταύρος Ζουμπουλάκης (2/04/2017). 

Ελάχιστες σημειώσεις για μια τεράστια χώρα

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

O​​ύτε τον ίδιο σου τον τόπο δεν προλαβαίνεις να τον μάθεις όσο βαθιά θα ήθελες, ακόμα κι αν μακρύνει ο βίος σου· από τις χιλιάδες, συχνά αντιφατικές φωνές του, λίγες θ’ ακούσεις και ελάχιστες θα μεταφράσεις με πιστότητα. Ενα ταξίδι λίγων ημερών, λοιπόν, σε χώρα ξένη, μόνο να σου ανοίξει την όρεξη μπορεί.

Οι εγκλωβισμένοι

ΣΤΑΘΗΣ Ν. ΚΑΛΥΒΑΣ*

Μ​​έσα από τους πρόσφατους λόγους του πρωθυπουργού καταγράφεται με σαφήνεια η μεγάλη πολιτική του μετάλλαξη, τα θεμέλια της οποίας τέθηκαν μετά το δημοψήφισμα που σήμανε το τέλος των ψευδαισθήσεων.

Ο συγκεντρωτισμός ως εθνικός κίνδυνος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ*

Ο ​​ελληνικός εμφύλιος προέκυψε από παγκόσμιες γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις, σε συνδυασμό με βαλκανικού τύπου τοπικές αντιπαλότητες.

Περισσότερα

Αρθρογράφοι

ΦΙΛΙΣΤΩΡ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

80 χρόνια πριν στην «Κ» 22.Χ.1937

s8f31 ΜΙΧΑΛΗΣ Ν. ΚΑΤΣΙΓΕΡΑΣ

ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ:  (Από κριτικό σημείωμα του Δ. Σ. Δεβάρη). «Η “Εταιρία των Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων” εώρτασε προχθές τα πενήντα χρόνια της φιλολογικής δράσεως του κ. Γρ. Ξενοπούλου διά της επαναλήψεως εις το θέατρον Μαρίκας Κοτοπούλη της “Στέλλας Βιολάντη”

Τελευταία Σελίδα

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ «Κ»