Βούληση

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι γνωστό, και επισημαίνεται διαρκώς, ότι το τυπικό τέλος των μνημονίων δεν σηματοδοτεί ουσιαστικά ούτε τέλος εποχής ούτε έναρξη νέας.

Να επιδιώξουμε ανταλλάγματα

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Η​​ Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει σωστά τα χαρτιά της σε μια στιγμή που το διεθνές σκηνικό προσφέρει ευκαιρίες. Χωρίς όμως ποτέ να ξεχνάει ότι το 2018 οι μεγάλοι διεθνείς παίκτες είναι απρόβλεπτοι, το παιχνίδι σύνθετο και αβέβαιο.

Θεατρικά και πολιτική

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Η ​​απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που εκρατούντο, διότι στη διάρκεια περιπολίας εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος, προκάλεσε ανακούφιση στους ιδίους και στους οικείους τους βεβαίως, και στην ελληνική κυβέρνηση ασφαλώς. Αλλά, μέχρις εδώ. Τα υπόλοιπα είναι ως εκ του περισσού.

Εκλογές χωρίς τηλεόραση

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Υ​​πάρχει ο ρεαλισμός των αναγκών, υπάρχουν και οι ψευδαισθήσεις των εντυπώσεων. Κάποτε οι άνθρωποι πίστευαν (και είναι πολλά τα τεκμήρια γι’ αυτή την πίστη) ότι ο ρεαλισμός των αναγκών είναι το μεδούλι της κοινωνικής δυναμικής.

«Δεν είναι ένα μέρος, είναι μια σταθερά»

ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

«Κ​​​​αι λες, ωραία, ζω. Είμαι τυχερός, δεν κάηκα, απλά έχασα το σπίτι μου. Μόνο η ζωή δεν ξαναφτιάχνεται. Θα βρω να νοικιάσω, θα ξαναπιάσω το νήμα από την αρχή, για καιρό θα κλαίω, αλλά θα ξεχάσω», λέει πληγείς από το Μάτι.

Προσαρμογή σε μια virtual μεγέθυνση;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ

Η Ελλάδα κατάφερε να ολοκληρώσει την υλοποίηση του γ΄ προγράμματος και συνεχίζει να συμπορεύεται με τις άλλες χώρες εντός της Ζώνης του Ευρώ. Βεβαίως, δεν έχουμε το ίδιο ευρώ με τις άλλες χώρες.

Η βαθύτερη απελπισία και το ημέτερο κράτος

ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το βασικότερο μάθημα της κρίσης για πολλούς ήταν η διαπίστωση ότι η χώρα μας δεν σώζεται. Οι φιλελεύθερες δημοκρατίες που ευημερούν στον κόσμο έχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά, πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές και, απ’ ό,τι αποδεικνύεται, γι’ αυτό ευημερούν.

Η ώρα της απογραφής για τη Διασπορά

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΔΡΟΣΑΤΟΣ*

Η ​​Ελλάδα ετοιμάζεται να εισέλθει στη μεταμνημονιακή περίοδο. Πέραν της συζητήσεως για τον ρόλο των επιτηρητών θεσμών σε αυτή την περίοδο, απουσιάζει η συζήτηση σχετικά με το νέο «σχέδιο πλεύσης» της χώρας αλλά και την αναγκαία επένδυση στα τακτικώς επικαλούμενα αλλά ασαφώς προσδιορισμένα συγκριτικά πλεονεκτήματά της.

Περισσότερα

Αρθρογράφοι

ΦΙΛΙΣΤΩΡ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

80 χρόνια πριν στην «Κ» 19.VIII.1938

3--27 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΤΑΛΑΝΤΙΕ: Ο Πρωθυπουργός κ. Νταλαντιέ […] απηύθυνε θερμήν έκκλησιν προς το έθνος όπως ανανεώση την υποστήριξίν του προς την Κυβέρνησιν ίνα δυνηθή να αντιμετωπίση τας διεθνείς δυσχέρειας και τας επιθέσεις κατά του φράγκου.

Τελευταία Σελίδα

21paokfcpres

Τσάμπιονς Λιγκ: Διψασμένος και επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ

Το πιο ψηλό εμπόδιο στον δρόμο του για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να ξεπεράσει απόψε (22.00, Cosmotesports) ο ΠΑΟΚ, ξέροντας από την αρχή ότι μόνο αν καταφέρει να ολοκληρώσει μία σειρά υπερβάσεων θα γευθεί τη χαρά της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

nikh-syropoyloy-kathimerini-geyma-19-8-18-titina-chalmatzi--2

Νίκη Συροπούλου: Στόχος, μια ελληνική Σίλικον Βάλεϊ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Οι δυνάμεις της καινοτομίας μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα ένα εκπαιδευτικό κέντρο εφάμιλλο αυτού της Σίλικον Βάλεϊ, τονίζει στο Γεύμα με την «Κ» η κ. Νίκη Συροπούλου, επικεφαλής του Singularity Summit στην Ελλάδα. Η ίδια έφερε τον θεσμό των διαλέξεων TED στη χώρα μας.