Εύα Καϊλή: Εξελέγη αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής από τον α’ γύρο

Εύα Καϊλή: Εξελέγη αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής από τον α’ γύρο

Η κ. Καϊλή συγκέντρωσε 454 ψήφους κι έτσι εξασφάλισε την εκλογή της από τον α' γύρο, στην πέμπτη θέση, από τους εννέα υποψήφιους ευρωβουλευτές

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εύα Καϊλή, εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα στην Ολομέλεια του Σώματος, στο Στρασβούργο. 

Η κ. Καϊλή συγκέντρωσε 454 ψήφους κι έτσι εξασφάλισε την εκλογή της από τον α’ γύρο, στην πέμπτη θέση, από τους εννέα υποψήφιους ευρωβουλευτές. Με τη διεξαγωγή του α’ γύρου, οι αντιπρόεδροι που θα εκλεγούν θα φτάσουν τους 14.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχάρη με μηνυμά του στο twitter την κυρία Καϊλή. «Συγχαρητήρια Εύα Καϊλή για την εκλογή σου. Για πρώτη φορά από το 2014 το Κίνημά μας θα έχει αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλή επιτυχία στα καθήκοντά σου!», έγραψε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συγχαρητήρια έλαβε κι από τον Ανδρέα Λοβέρδο, την υποψηφιότητα του οποίου είχε υποστηρίξει η κ. Καϊλή στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. «Συγχαρητήρια στην Εύα Καϊλή που εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από τον πρώτο γύρο. Εργάσθηκε γι’ αυτό χρόνια και τα κατάφερε. Μεγάλη νίκη για την πατρίδα μας, για την Εύα, για την παράταξη», ήταν το μήνυμα του κ. Λοβέρδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ρομπέρτα Μέτσολα: Ποια είναι η νεότερη πρόεδρος της Ευρωβουλής – Η αναφορά της στο Κυπριακό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή