Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη Διεθνή Ακαδημία κατά της Διαφθοράς

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόκειται για ένα θεσμό που θα παρέχει εκπαίδευση και επαγγελματική επιμόρφωση για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τεχνική βοήθεια στα μέρη που έχουν υπογράψει τη συμφωνία, θα αναλαμβάνει και θα διευκολύνει έρευνες, ενώ θα στηρίζει τη διεθνή συνεργασία και τη δικτύωση στον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Πόθεν έσχες: Αυστηρότερες ποινές για ψευδή/ ελλιπή δήλωση, διευρύνεται ο κύκλος των υπόχρεων

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

 Την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, αλλά και των ποινών που φτάνουν σε δεκαετή κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ προβλέπουν οι νέες διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για το πόθεν έσχες που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο. 

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τον αιγιαλό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Tο πιο «ακίνδυνο» κομμάτι του σχεδίου νόμου για τον αιγιαλό, αυτό της χάραξης των ορίων του σε όλη τη χώρα με βάση στοιχεία του εθνικού κτηματολογίου συμπεριελήφθη τελικά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Αναδρομική ισχύ στη ρύθμιση για τις μετεγγραφές φοιτητών ζητούν βουλευτές της ΝΔ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα  για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών από πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και από οικογένειες ειδικών κατηγοριών, παραπέμπει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε έγγραφη απάντησή του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης 17 βουλευτών της ΝΔ.

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πολυνομοσχέδιο των 216 σελίδων το οποίο υπογράφεται από δεκατρείς υπουργούς και δύο αναπληρωτές και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει τη συνάντηση στο Παρίσι

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Ύστερα από ερώτηση της "Κ" προς εκπρόσωπο της Ε.Ε. για τη συμμετοχή της στη συνάντηση που θα εξελιχθεί αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα συμμετάσχουν σε μία προπαρασκευαστική συνάντηση στη γαλλική πρωτεύουσα.

M.Νίμιτς: Ενδιαφέρον από ΗΠΑ και Γερμανία για την ονομασία της ΠΓΔΜ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Γερμανία επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, λόγω και των γεγονότων στον κόσμο, ανέφερε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

VIDEO

Στη Γένοβα το Costa Concordia

Η διαδικασία μεταφοράς του κόστισε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία περισσότερο από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.