Ντόναλντ Τραμπ, «θολή» η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγο μετά την ορκωμοσία του στο αξίωμα του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, το μεσημέρι της Παρασκευής στο Καπιτώλιο, παίρνει θέση μάχης. Στην ομιλία του προς το έθνος, είπε ότι κάθε πτυχή της πολιτικής του θα υπακούει στο δόγμα «πρώτα η Αμερική». ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Θολό είναι το σκηνικό της επόμενης μέρας στις σχέσεις των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο, λίγες ώρες μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ακόμη και στο πεδίο της οικονομίας, η κυβέρνηση του αναμένεται να τηρήσει αποστάσεις από τον παρεμβατικό ρόλο του ΔΝΤ, αλλά και γενικότερα την εμπλοκή στο «ελληνικό ζήτημα». Από την άλλη, Ελλάδα και Κύπρος προσβλέπουν στον ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και στην επιρροή συγκεκριμένων μελών της που βρίσκονται κοντά στο νέο πρόεδρο.

Σε τεντωμένο σκοινί η χώρα

Οι ελπίδες του κ. Αλ. Τσίπρα για «αναίμακτη» αξιολόγηση λόγω των εκλογών στην Ευρώπη αποδείχθηκαν φρούδες. ΚΩΣΤΗΣ Π. ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ

Καθώς οι ελπίδες για μια «αναίμακτη» αξιολόγηση, λόγω των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη, αποδείχθηκαν φρούδες, η Ελλάδα επιστρέφει και πάλι σε ένα περιβάλλον έντονης ανησυχίας και αβεβαιότητας. Η κυβέρνηση καλείται να πορευτεί σε Συμπληγάδες, μεταξύ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Η ενεργειακή διάσταση του Κυπριακού

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΗΣ*

Μια σημαντική πτυχή του Κυπριακού είναι η ενεργειακή. Εδώ και καιρό, η Τουρκία είναι περιθωριοποιημένη από διαδικασίες σχετικές με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Παπαδημητρίου: Υπό διαπραγμάτευση το αφορολόγητο

Υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται το αφορολόγητο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου που είπε ότι κινδυνεύει να μειωθεί ακόμη περισσότερο κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Τρικάλων.

 
Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

VIDEO

Ο χαμένος γιος

Η ιστορία του 6χρονου Ράεντ που διέφυγε από τον εμφύλιο στη Συρία και χάθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα ναυτικά δυστυχήματα των τελευταίων ετών στη Μεσόγειο.