Ν. Μηταράκης: Η φορολογία έφτασε στο μέγιστο, από εδώ και πέρα θα μειώνεται

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μιλώντας στην 4η Πανβορειοελλαδική Συνδιάσκεψη, ο κ.Μηταράκης επισήμανε ακόμη ότι φιλοδοξεί το παράδειγμα της Εθνικής Τράπεζας -η οποία ανακοίνωσε ότι προχωρά το πρόγραμμα για τη διάθεση των 3 δισ. ευρώ στην αγορά- να το ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες για να τονωθεί η ρευστότητα.

Αντ. Σαμαράς: Η χώρα βγαίνει συντεταγμένα από την κρίση

Την πεποίθηση ότι η χώρα βγαίνει οριστικά από την κρίση, «όχι για να γυρίσουμε πίσω αλλά για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης», εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ. «Βγαίνουμε συντεταγμένα και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Γκ. Χαρδούβελης: Οι τρεις άξονες της «νέας σχέσης» με τους εταίρους

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Τα συστατικά της «νέας σχέσης» που επιδιώκει να επιτύχει η Ελλάδα με τους εταίρους παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πολυσυνέδριο Capital + Vision «Καινοτομία και επιχειρηματικότητα: Το επόμενο βήμα».

Ε. Βενιζέλος: Συνεχίζουμε χωρίς νέο μνημόνιο και νέα δάνεια

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη θέση του ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε νέος δανεισμός από τον μηχανισμό στήριξης, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια κομματικής σύσκεψης, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

Στ. Θεοδωράκης: «όχι δάνεια σε εταιρείες ζόμπι»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιάννης Στουρνάρας συνομίλησαν για περισσότερο από μία ώρα στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νέα κρίσιμη καμπή της ελληνικής οικονομίας.

«Δεν μπορεί 4 χρόνια τώρα να προσθέτουμε φόρους, να αυξάνουμε φόρους και παράλληλα να συνεχίζουν οι τράπεζες να χρηματοδοτούν νεκρές εταιρείες που δεν προσφέρουν τίποτα στον ελληνικό λαό», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. 

Ο Ν. Δένδιας υπουργός Αμυνας, ο Κ. Σκρέκας υπουργός Ανάπτυξης

Ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, ο βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο αφήνει απο το Σάββατο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας. Και οι δύο συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μέτωπο» από πέντε ανεξάρτητους βουλευτές

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ

Μια άτυπη αλλά και ενδιαφέρουσα συμμαχία βουλευτών φαίνεται να διαμορφώνεται στη Βουλή, καθώς για πρώτη φορά χθες συνυπέγραψαν ερώτηση οι κ. Σπ. Λυκούδης, Βασ. Οικονόμου, Χρ. Αηδόνης, Γρ. Ψαριανός και Π. Τατσόπουλος.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

Τα «λεφτά είναι πολλά». Μέρες και νύχτες τζιράρονται δεκάδες εκατομμύρια στην πολυσύχναστη πλατεία Αριστοτέλους και πέριξ αυτής.

«Καρεκλοπόλεμος» στην Θεσσαλονίκη

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

 Ο «πόλεμος» στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης μεταξύ καταστηματαρχών, που διατηρούν παράνομα τραπεζοκαθίσματα, και υπαλλήλων του δήμου που προσπαθούν να βάλουν τάξη ώστε να μπορούν οι πολίτες και οι επισκέπτες να βαδίζουν στα πεζοδρόμια, έχει φουντώσει για τα καλά.

VIDEO

Αδυνατούν να θάψουν συγγενείς

Έρευνα της «Κ» σε δήμους, νοσοκομεία και γραφεία τελετών αποδεικνύει ότι όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια συγγενείς θανόντων δηλώνουν αδυναμία να αναλάβουν τα έξοδα ταφής συγγενών τους.