Μπόρις Μουζενίδης: Έφυγε από τη ζωή ο ομογενής που έφερε χιλιάδες Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα

Μπόρις Μουζενίδης: Έφυγε από τη ζωή ο ομογενής που έφερε χιλιάδες Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 60 ετών, άφησε ο Μπόρις Μουζενίδης, ιδρυτής του τουριστικού γραφείου Mouzenidis Travel, το οποίο κατέστησε την Ελλάδα ως δημοφιλή προορισμό χιλιάδων Ρώσων τουριστών.

Ο Έλληνας ομογενής, ο οποίος γεννήθηκε στη Γεωργία, πέθανε λόγω επιπλοκών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο θάνατος του Μουζενίδη προκάλεσε θλίψη στον τουριστικό κλάδο, με τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη, να εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συνεργάτες του.

«Θλίψη και οδύνη, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη. Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου. Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας», ανέφερε ο τελευταίος σε δήλωσή του. 

Ποιος ήταν ο Μπόρις Μουζενίδης 

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1961 στη Γεωργία από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής. Παρότι διέθετε πτυχίο μηχανικού, πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε ότι η κλίση του βρισκόταν στον τουρισμό. 

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη το τουριστικό γραφείο Mouzenidis Travel. Έχοντας άριστες σχέσεις με τις πρώην Σοβιετικές χώρες, στράφηκε πολύ γρήγορα στη συγκεκριμένη αγορά, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τα υπόλοιπα κράτη του πρώην ανατολικού «μπλοκ».

Το 2013 έλαβε την απόφαση – ορόσημο και εισήλθε στις πτήσεις τσάρτερ, ιδρύοντας την αεροπορική εταιρεία Ellinair, η οποία διαθέτει έναν στόλο πέντε ιδιόκτητων αεροσκαφών. Έτσι, κατάφερε να αναδειχθεί σε βασικό «παίχτη» ανάμεσα στους μεγαλύτερους tour operator της περιοχής.

Σήμερα, γραφεία της Mouzenidis Travel υπάρχουν σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Μολδαβίας, Καζαχστάν, Σερβίας, Ρουμανίας, Λετονίας, Βουλγαρίας, Βαλτικής, Πολωνίας, Γεωργίας και της Τουρκίας.

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή