Self test για όλους τους εργαζομένους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα

Self test για όλους τους εργαζομένους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα

Από τη Δευτέρα 24 Μαΐου και έως το Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων δύο self tests (ένα για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και ένα για την επόμενη, από 31 Μαΐου) σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεύρυνση της διάθεσης των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης -για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας- και της απογραφής -για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα- ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε σε γραπτή δήλωσή του, από τη Δευτέρα 24 Μαΐου και έως το Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων δύο self tests (ένα για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και ένα για την επόμενη, από 31 Μαΐου) σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση.

Θα ακολουθήσει και σχετική ανακοίνωση από τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέχρι χθες είχαν διατεθεί συνολικά 13.596.127 self tests σε 3.251.334 πολίτες και έχουν υποβληθεί 9.072.577 ψηφιακές δηλώσεις. 

«Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τη χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στις 4 πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών tests σε μαζική κλίμακα, βάσει του ECDC» τονίζεται από τη ΓΓΠΠ.

Self test: Πάνω από 19.000 κρούσματα

Σημειώνεται ότι έχουν καταγραφεί 19.641 θετικά κρούσματα, μετά και από επιβεβαίωση του αποτελέσματος του self test με PCR ή rapid test.

Στη σημασία των self tests αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία.

Όπως είπε, διαγνώστηκαν περισσότερα από 19.000 θετικά κρούσματα από τις 8 Απριλίου, ενώ εντοπίστηκαν 6.500 νέα κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα ανάμεσα σε ασυμπτωματικούς φορείς του ιού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι τα self test βοηθούν σημαντικά στο να περιορίζονται οι νέες λοιμώξεις στα σχολεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή