ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επιστρέφει από το Παρίσι μετά την άρση του στρατιωτικού νόμου, τον Οκτώβριο του 1973. Στα Χανιά τον υποδέχονται η μητέρα του και τα αδέλφια του. Τον συνοδεύουν οι κόρες του.  Φωτογραφίες:  Ίδρυμα Κωνσταντίνος K. Μητσοτάκης

Το άλμπουμ μιας γεμάτης ζωής

Ξεφυλλίζουμε σελίδες από το φωτογραφικό αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1918-2017) και εστιάζουμε στις πιο ξένοιαστες και προσωπικές στιγμές του πρώην πρωθυπουργού της χώρας. Ο Κώστας Μητσοτάκης υπήρξε πάτερ φαμίλιας με όλη τη σημασία της λέξης. Με τη σύζυγό του και γυναίκα της ζωής του, τη Μαρίκα Γιαννούκου, απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Τρία κορίτσια και στερνοπούλι το αγόρι τους. Την Ντόρα, την Αλεξάνδρα, την Κατερίνα και τον Κυριάκο. Ευτύχησε να κρατήσει στην αγκαλιά του, αυτός ο ψηλός λεβεντοκρητικός, 13 εγγόνια και 10 δισέγγονα. Η Μαρίκα ήταν η κυρά –με την παλιά, καλή έννοια– του σπιτιού και ο Κώστας το κεφάλι της οικογένειας στο ιδιωτικό και στο δημόσιο πεδίο. Η Μαρίκα τούς φρόντιζε όλους. Ο Κώστας πάσχιζε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για όλους. Δεν είναι τυχαίο που ο Κυριάκος έγραψε στο τουίτερ το τόσο απλό, μα και τόσο περιεκτικό: «Σ’ ευχαριστώ για όλα».

Εξοχική κατοικία, Μεσσηνία

Ουρανός, θάλασσα και αρχιτεκτονική

Τρεις εξοχικές κατοικίες σε Μεσσηνία, Αντίπαρο και Τήνο μάς υπενθυμίζουν ότι ο συνδυασμός ελληνικού τοπίου και καλής αρχιτεκτονικής μπορεί να κάνει θαύματα.

Περισσότερα