ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ five

Πήραν δέκα με τόνο!

Πέντε  Έλληνες που έχουν συνεισφέρει με το έργο τους στην ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος παρέλαβαν τιμητική διάκριση, στο πλαίσιο των Tourism Awards 2018, για τη σημαντική προσφορά τους.  
 

ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ _m9a2700

Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος: Ο τουρισμός στα… θρανία

Ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, διευθυντής κεντρικού ξενοδοχείου της Καλαμάτας, και ο Ανδρέας Ζαγάκος, εστιάτορας, είναι εμπνευστές και συνιδρυτές του Σχολείου Τουρισμού. Σε αυτή την εθελοντική δομή εκπαίδευσης, που θα περιοδεύει πλέον και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 6.000 μαθητές. Στόχος του «Σχολείου» είναι να προσφέρει σε επαγγελματίες, εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού και σπουδαστές διαρκή επιμόρφωση και ενημέρωση στο αντικείμενό τους.
 

ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ _m9a2693

Θουκυδίδης Παπαγεωργίου: Μαθήματα πατριδογνωσίας

Ο Θουκυδίδης Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτης του ομώνυμου ξενώνα στο Καπέσοβο, εφαρμόζει τον αγροτουρισμό στην πράξη, προσκαλώντας τους φιλοξενουμένους του να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της αγροτικής παραγωγής, να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και να ανακαλύψουν τα μονοπάτια και τη φιλοσοφία ζωής των χωριών του Ζαγορίου.
 

ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ _m9a2685

Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου: Η «Ελληνίδα Ιντιάνα Τζόουνς»

Η Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου είναι η μοναδική κωφή αρχαιολόγος που, εδώ και 39 χρόνια, πραγματοποιεί ξεναγήσεις στην ελληνική, στη διεθνή και στην αμερικανική νοηματική γλώσσα. Στην αμερικανική νοηματική, το όνομά της είναι «Ελληνίδα Ιντιάνα Τζόουνς». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Μάτι Ακούει», το οποίο σχεδίασε το 1998, έχει μυήσει εκατοντάδες κωφά παιδιά στις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα εκθέματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
 

ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ _m9a2717

Γιάννης Σκοπελίτης: Ο καπετάνιος των «δύσκολων» Κυκλάδων

Από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, ο Γιάννης Σκοπελίτης και η οικογένειά του συνδέουν ακτοπλοϊκά τις Μικρές Κυκλάδες, ανεξαρτήτως εποχής και καιρικών συνθηκών. Το δρομολόγιο συνέβαλε τόσο στην ένταξη της Δονούσας, των Κουφονησίων, της Ηρακλειάς και της Σχοινούσας στον τουριστικό χάρτη όσο και στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων των νησιών σε είδη πρώτης ανάγκης.

Περισσότερα