Τρωάδες

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Φασμπίντερ, Στρίνμπεργκ, Τσέχοφ, Μαριβώ, Στράους, Ιψεν, Μπέρχαρντ, Πίντερ, Σίλλερ, Ζενέ, Γκόρκι, Ντύρρενματ, Λόρκα, Παπαδιαμάντης, Ουίλλιαμς. 

Μία ομάδα ανθρώπων, που συναντιούνται τυχαία, με αφορμή την εναλλαγή των τεσσάρων εποχών του χρόνου εκφράζει σκέψεις και συναισθήματα μέσα από τον λόγο, τη μουσική και τον χορό.

«Ο άνεμος είναι πολύτιμος, ευχάριστος, καμιά φορά αγενής»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

«Μάλλον με παρέσυρε κάποιος βόρειος άνεμος, ίσως η τραμουντάνα, και έφτασα στην Ελλάδα. Αν έγινε έτσι, είμαι χαρούμενη γι’ αυτό», λέει στην «Κ» η 27χρονη Αλεξάνδρα Ρογκόβσκα, που από το Λβιβ της Ουκρανίας βρέθηκε 11 χρόνων στην Ελλάδα.

Σκηνή από το «Μπαμπάδες με ρούμι», που παρουσιάζεται στο Βερολίνο.

Μαύρη κωμωδία και κοινωνική σάτιρα με γρήγορο ρυθμό

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

Mια γεύση από... ελληνική πραγματικότητα θα έχει την ευκαιρία να πάρει το κοινό του Βερολίνου αυτό το Σαββατοκύριακο, χάρη στη νέα παραγωγή της θεατρικής ομάδας «Blick», που δημιούργησε το 2014 η σκηνοθέτις, ηθοποιός και μουσικός Μάρα Βλαχάκη και η οποία έχει ήδη ανεβάσει δύο παραστάσεις ελληνικών έργων σε γερμανικά θέατρα.

Ενα βήμα μπρος και δύο πίσω φαίνεται ότι γίνονται στο Φεστιβάλ Αθηνών...

Η «καυτή πατάτα» του φεστιβάλ

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Με βήματα ένα μπρος και δύο πίσω φαίνεται πως κινείται το Φεστιβάλ Αθηνών. Υστερα από όλα όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ένα ακανθώδες ζήτημα του φεστιβάλ, που κόστισε έναν πρόεδρο και πολλές τριβές μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, φαίνεται πως οδεύει προς τη λύση του.

Περισσότερα