Ο καιρός σήμερα

 

 

Η χώρα επηρεάζεται από τον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατ. Μεσόγειο, με συνέπεια την επικράτηση ενισχυμένων ΒΑ ανέμων εντάσεως έως τα 8 μποφόρ (Κεντρικό Αιγαίο). Οι υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας αναμένονται στις υπήνεμες περιοχές της χώρας και κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Την εικόνα του καιρού συμπληρώνουν οι βροχές και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν βασικά στην Κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα.


Αύριο, τοπικές βροχές μικρής διάρκειας είναι πιθανό να σημειωθούν στη Θεσσαλία, την Αν. Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη. Οι ΒΑ άνεμοι θα συνεχιστούν με εντάσεις στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.


Την Παρασκευή, μόνο στη ΒΑ Ελλάδα είναι πιθανό να βρέξει τοπικά και πρόσκαιρα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Βόρεια Ελλάδα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Ανεμοι Β-ΒΑ 4 με ένταση 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα: Πιθανές βροχές το απόγευμα στα ορεινά. Ανεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς.

Yπόλοιπη ηπειρωτική χώρα: Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Ανεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο - Κρήτη - Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις. Πιθανές βροχές στις Β. Σποράδες και στην Κρήτη. Ανεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Aττική: Πιθανές βροχές στα βόρεια. Ανεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Πιθανές βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Ανεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.