Προκλητική επίθεση Τσαβούσογλου κατά Δένδια με πρωτοφανείς διατυπώσεις

Προκλητική επίθεση Τσαβούσογλου κατά Δένδια με πρωτοφανείς διατυπώσεις

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κλαίγεται σαν μικρό παιδί (...) αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη, μιλώντας στο CNN Turk, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κλαίγεται σαν μικρό παιδί. Δεν μπορεί να μην πει κλέφτρα πέντε φορές την ημέρα την Τουρκία και να μην παραπονεθεί για αυτήν. Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο», πρόσθεσε. 

«Η Τουρκία πρέπει να πάρει τα F-35. Τους S-400 δεν τους επιστρέφουμε. Αν δεν λυθεί το θέμα με τις ΗΠΑ και μας βάλουν πάλι εμπόδια όπως με τα Patriot τοτε θα εξετάσουμε την αγορά S-57 η Su-35», ανέφερε. 

Χωρίς ραντεβού με τον Μπάιντεν ο Ερντογάν

Σημειώνεται παράλληλα ότι η συνάντηση Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί στη σύνοδο του G20, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται πως δεν έδωσε ραντεβού στον Τούρκο ομόλογό του.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν και τόνισε πως «με τον Μπάιντεν μάλλον δεν θα συναντηθούμε στη σύνοδο του G20 στη Ρώμη, αλλά πιθανότατα θα συναντηθούμε στη Γλασκώβη».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πριν από λίγες ημέρες είχε υποστηρίξει πως με τον πρόεδρο των ΗΠΑ θα έχει δύο συναντήσεις, μία στη σύνοδο του G20 και μία στη σύνοδο για το κλίμα στη Γλασκώβη [Διαβάστε περισσότερα].

Εμπρηστικές δηλώσεις για το ζήτημα των 10 πρέσβεων

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σήμερα σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, απαντώντας σε όσους λένε πως υποχώρησε σε ό,τι αφορά το ζήτημα της απέλασης των 10 πρέσβεων. 

Ειδικότερα, ο Ερντογάν υποστήριξε λίγο πολύ ότι αγνοεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον Οσμάν Καβαλά [Διαβάστε περισσότερα]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή