Βίντεο καταγράφει τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την ανταλλαγή πυρών του δράστη του Στρασβούργου με τους αστυνομικούς

Βίντεο καταγράφει τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την ανταλλαγή πυρών του δράστη του Στρασβούργου με τους αστυνομικούς

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο καταγράφει τα πρώτα δευτερόλεπτα της ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στον 29χρονο δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο, Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος έπεσε νεκρός χθες Πέμπτη μετά τον εντοπισμό του από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο της εν εξελίξει μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης. 

Οι γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένοπλο που η τζιχαντιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους χαρακτήρισε σήμερα το πρωί ως «στρατιώτη της οργάνωσης» στη συνοικία Νεντόρφ.

Στο βίντεο διακρίνονται οι ένοπλοι αξιωματικοί αλλά και το σώμα του άνδρα που καταρρέει. 

Πάνω από 700 αστυνομικοί και χωροφύλακες είχαν κινητοποιηθεί για να τον βρουν, ζωντανό ή νεκρό, ενώ οι αστυνομίες της Γερμανίας, της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου είχαν επίσης σε κατάσταση συναγερμού. Ως εκ τούτου από το απόγευμα της Πέμπτης, πάνοπλοι αστυνομικοί «χτένιζαν» τη συνοικία Νεντόρφ. Η έρευνα επεκτάθηκε και σε γειτονικές περιοχές, με συνέπεια να εντοπιστεί ο δράστης.  

Το βράδυ της Τρίτης ο Σερίφ Σεκάτ παρεισέφρησε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην περιοχή όπου λειτουργούσε η χριστουγεννιάτικη αγορά και κραυγάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άνοιξε πυρ επανειλημμένα εναντίον διερχόμενων, ενώ επιτέθηκε σε άλλους με μαχαίρι, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους έναν ταϊλανδό τουρίστα, και τραυματίζοντας άλλους 13.

Γεννημένος στο Στρασβούργο, με φάκελο «S» («sûreté de l'État», αυτό σημαίνει πως θεωρείτο απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και τελούσε υπό παρακολούθηση), ο 29χρονος πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στη φυλακή, καθώς είχε βαρύ ποινικό μητρώο και 27 καταδίκες σε βάρος του και μετατράπηκε σε ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του. 

Με πληροφορίες από AP, ΑΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή