Πώς ελέγχουμε αν ψήθηκε το κρέας;

Πώς ελέγχουμε αν ψήθηκε το κρέας;

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για απόλυτη σιγουριά, όταν ψήνουμε μεγάλο κομμάτι (π.χ. ολόκληρο μπούτι), χρησιμοποιούμε θερμόμετρο ψητού, το οποίο μπήγουμε βαθιά, στο πιο χοντρό κομμάτι του κρέατος, χωρίς όμως να ακουμπήσουμε κόκαλο. Ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος είναι έτοιμο όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 68°- 70° C. Αν ξεπεράσει όμως τους 72° C, τότε θα βγει στεγνό.

Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, τρυπάμε το χοντρό κομμάτι του κρέατος με ένα μυτερό μαχαίρι: αν το υγρό που θα βγει από την οπή είναι εντελώς διάφανο, τότε το κρέας είναι έτοιμο. Αν βγει ροζέ, τότε χρειάζεται λίγο περισσότερο ψήσιμο.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στη διάρκεια του ψησίματος λίγο νερό. Επίσης, καλύπτουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή