Γιατί είναι νοστιμότερες οι ελληνικές γαλοπούλες και πώς θα τις ψήσουμε;

Γιατί είναι νοστιμότερες οι ελληνικές γαλοπούλες και πώς θα τις ψήσουμε;

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αστέριος Κουστούδης, executive chef των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George μας εξηγεί: «Οι γαλοπούλες που εκτρέφονται στην Ελλάδα έχουν πιο τρυφερό κρέας και καλή αναλογία λίπους. Το δέρμα τους κάνει ωραία, τραγανή κρούστα και λόγω όλων των παραπάνω, είναι ιδανικές για να φτιάξετε μια ωραία, πλούσια σάλτσα από τα υγρά του ψησίματος.

Το μέγεθος τους συνήθως αρκεί για ένα τραπέζι 8 ή και 10 ατόμων. Αντίθετα, οι κατεψυγμένες εισαγόμενες γαλοπούλες είναι πιο μικρές και δεν έχουν πολύ λίπος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να "στεγνώσουν", αν δεν ψηθούν ακριβώς όσο χρειάζεται.

Έχετε υπόψιν σας ότι χάνουν πολλά υγρά άρα και βάρος στο ψήσιμο.»

Ο σεφ ετοίμασε γαλοπούλα με γλάσο μανταρινιού, gravy και συνοδευτικό σαν γέμιση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή