Ρωσία: Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα – Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι

Ρωσία: Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα – Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 Ρίχτερ καταγράφηκε στη ρωσική άπω ανατολή, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

Ρωσία: Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα – Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι-1

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 19:01 (ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 88 χιλιομέτρων δυτικά-νοτιοδυτικά του Νικόλσκογιε, στην Καμτσάτκα. Η δόνηση προερχόταν από εστιακό βάθος 9.6 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το NOAA, αρχικά, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Στη συνέχεια, το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στη χερσόνησο Καμτσάτκα από τη δόνηση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA με βάση τις πρώτες πληροφορίες.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS, που αρχικά ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν 7,3 βαθμών, αναθεώρησε προς τα επάνω την εκτίμησή του, στους 7,4 βαθμούς.

Ρωσία: Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα – Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι-2

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, πιθανόν να πληγούν από παλιρροϊκά κύματα οι ακτές σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Είκοσι λεπτά αργότερα απο την πρώτη ισχυρή σεισμική δόνηση, εκδηλώθηκε και μία δεύτερη, μεγέθους 5,6 Ρίχτερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή