Οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη κινητικότητα σημειώνεται ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών στους δήμους των νομών Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Πρώην και νυν δήμαρχοι, καθώς και γνωστά αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής, έχουν δηλώσει «παρών» στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, στον Δήμο Κατερίνης ο επί τρεις θητείες δήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Σάββας Χιονίδης θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο, ενώ «απέναντί» του θα έχει ακόμη δύο υποψηφίους προερχόμενους από τη Ν.Δ., τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο και τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Λιακόπουλο. Η «μάχη» ανάμεσα στους τρεις «γαλάζιους» υποψηφίους αναμένεται να είναι μεγάλη, ενώ η τοπική οργάνωση της Ν.Δ. έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα στηρίξει κάποιον από τους τρεις. Υποψήφιοι θα είναι επίσης ο Γιώργος Νταντάμης ο οποίος «κατεβαίνει» ως ανεξάρτητος, ο φαρμακοποιός Γρηγόρης Ζάννας ο οποίος έχει υπάρξει υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ Δημήτρης Κεραηλίδης.

Στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, ο νυν δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι άγνωστο μέχρι στιγμής εάν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, ενώ τη δημαρχία θα διεκδικήσουν ο αντιδήμαρχος Νίκος Λάππας, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Αστέριος Φαρμάκης, ο Πέτρος Κιάφας ο οποίος «κατεβαίνει» με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, καθώς και ο Βαγγέλης Γερολιόλιος.

Στον Δήμο Σερρών, ο νυν δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης έχει προ μηνών ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του. Οι «μνηστήρες» όμως για τον δήμο είναι αρκετοί: δύο πρώην υποψήφιοι βουλευτές με την Ν.Δ., ο Αντώνης Γεωργούλας και ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο πρώην νομάρχης Στέφανος Φωτιάδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεόδωρος Αραμπατζής, καθώς και η δημοσιογράφος Αριάδνη Παπαφωτίου.

Στον Δήμο Αμφίπολης εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Μελίτος, ενώ αντίπαλός του θα είναι ο προκάτοχός του Πέτρος Πετρίδης.

Στον Δήμο Κασσάνδρας, σημειώνεται πληθώρα υποψηφιοτήτων. Τον δήμο θα διεκδικήσει εκ νέου ο νυν δήμαρχος Βασίλης Κυρίτσης, καθώς επίσης και δύο πρώην δήμαρχοι. Ο Κώστας Παπαγιάννης και ο Αριστείδης Κανέλλης ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιοι θα είναι επίσης πρώην και νυν στελέχη της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα οι Θωμάς Κοντός, Αναστασία Χαλκιά, Κώστας Λεμονής, Χάρης Κουκοβίνος, Μιχάλης Παπαγιάννης, Γιάννης Νάκος και Δημήτρης Καραμανλής.

Στον Δήμο Πολυγύρου, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος ο οποίος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές ως ανεξάρτητος και θεωρείται «φαβορί». Αντίπαλός του θα είναι ο καρδιολόγος Θωμάς Παπαδόπουλος ο οποίος στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ, ενώ «ακούγονται» επίσης τα ονόματα του πρώην προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιου, της δημοτικής συμβούλου Ιφιγένειας Κυριάκου, καθώς και του δημοτικού συμβούλου Αλέξανδρου Λάκρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή