Οι υποψήφιοι σε Δράμα, Εβρο, Καβάλα

Οι υποψήφιοι σε Δράμα, Εβρο, Καβάλα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επί ποδός» βρίσκονται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών οι νομοί Δράμας, Εβρου και Καβάλας.

Στον Δήμο Δοξάτου, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δαλακάκης, ενώ ενδεχομένως να θέσει και πάλι υποψηφιότητα ο πρώην δήμαρχος Τάσος Χατζηλαζάρου. Τη δημαρχία θα διεκδικήσει επίσης ο αγροτικός συνδικαλιστής Βασίλης Γραμματικόπουλος, και πιθανόν να θέσουν υποψηφιότητα ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Παρασκευάς Παπαδόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Παπάζογλου.

Στον Δήμο Δράμας υπάρχει πληθώρα υποψηφίων. Κατ’ αρχάς, τη θητεία του θα επιχειρήσει να ανανεώσει ο νυν δήμαρχος Χρήστος Μαμσάκος. «Παρών» στην εκλογική «μάχη» έχει δηλώσει και ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος έχει υπάρξει και υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, Κυριάκος Χαρακίδης, ενώ υποψηφιότητα πιθανόν να θέσει και ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Επίσης υποψήφιοι θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Στέργιος Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει καταρτίσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο παρά το γεγονός ότι στις προηγούμενες εκλογές στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξης Τσιαμπούσης, και πιθανόν ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Στεφανίδης, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ. Ο κατάλογος των υποψηφίων συμπληρώνεται από τον Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος είναι πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ, τον δικηγόρο Μιχάλη Τάσσου, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., καθώς και τον Γιώργο Μήτρου από το ΚΚΕ.

Αρκετές είναι οι υποψηφιότητες και στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ενώ «αντίπαλοί» του θα είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος προέρχεται μεν από το ΠΑΣΟΚ αλλά έχει καταρτίσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μυτιληνός, επίσης ανεξάρτητος, ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης και ο Σάββας Δευτεραίος, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Στον Δήμο Ορεστιάδας, τον δημαρχιακό θώκο θα διεκδικήσει εκ νέου ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ενώ συνυποψήφιοί του θα είναι η δημοτική σύμβουλος Μαρία Γκουγκουσκίδου, καθώς και ο Κώστας Ζαλουφλής που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Στον Δήμο Καβάλας, η νυν δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα έχει δηλώσει «παρούσα» στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ συνυποψήφιοι για τη δημαρχία θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παππάς, ο οποίος θα κατέβει ως ανεξάρτητος, ο Χρήστος Ποτόλιας, ο οποίος θα στηριχθεί από το ΚΚΕ, ο τέως αντιδήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος θα δώσει τη μάχη με ανεξάρτητο συνδυασμό, ο δημοτικός σύμβουλος Αρης Βέρρος, καθώς και ο Δημήτρης Βογιατζής, ο οποίος θα στηριχθεί από τη Χρυσή Αυγή.

Στη Θάσο

Στον Δήμο Θάσου, πλην του νυν δημάρχου Κώστα Χατζηεμμανουήλ, υποψήφιοι για τη δημαρχία θα είναι ο πρόεδρος της Θασικής Ενωσης Καβάλας Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο δικηγόρος Λευτέρης Κυριακίδης, καθώς και ο Νίκος Χρυσάφης, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή