Με ηλιοφάνεια αλλά και τσουχτερό κρύο η επιστροφή των εκδρομέων

Με ηλιοφάνεια αλλά και τσουχτερό κρύο η επιστροφή των εκδρομέων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλιος με… δόντια επικρατεί από το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, δημιουργώντας σε κάποιες περιοχές συνθήκες παγετού. Παρά το τσουχτερό κρύο, ο καιρός είναι σύμμαχος για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων που ξεκίνησαν ήδη τον δρόμο της επιστροφής στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κίνηση στους οδικούς άξονες της Βόρειας Ελλάδας διεξάγεται μέχρι στιγμής ομαλά, ενώ η επιστροφή αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

Με ηλιοφάνεια η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη, όπου πνέουν βόρειοι άνεμοι κάνοντας το κρύο αισθητό. Το πρωί ο υδράργυρος “έδειξε” 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 6 βαθμούς.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να καταγράφει μονοψήφιες τιμές. Η χαμηλότερη θερμοκρασία μετρήθηκε τη νύχτα στο Καϊμακτσαλάν, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -13 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω των χιονοπτώσεων των προηγούμενων ημερών και του παγετού η κίνηση των αυτοκινήτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας (3-5 Πηγάδια, Σέλι)και της Πέλλας (Καϊμακτσαλάν) διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί στη Δυτική Μακεδονία (-8 Γρεβενά, -4 Φλώρινα, -3 Πτολεμαΐδα), ενώ μετά τις 12 το μεσημέρι ο υδράργυρος ανέβηκε πάνω από το μηδέν. Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων σε κάποια ορεινά σημεία του οδικού δικτύου των νομών Φλώρινας και Καστοριάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή