Χρονοδιάγραμμα αποχώρησης ΑΝΕΛ

Χρονοδιάγραμμα αποχώρησης ΑΝΕΛ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του Ιανουαρίου τοποθέτησε εκ νέου την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης. Συγκεκριμένα το στέλεχος του μικρού κυβερνητικού εταίρου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 24/7, σημείωσε πως οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν με το που θα ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, κάτι που το προηγούμενο διάστημα είχε διαψευσθεί, συνδέοντας τότε την αποχώρηση των ΑΝΕΛ με τον χρόνο που θα έρθει η συμφωνία στην ελληνική εθνική αντιπροσωπεία.

«Εχουμε πρωθυπουργικό σύστημα και επομένως ο πρωθυπουργός έχει διάφορες επιλογές για το πώς θα συνεχίσει μετά τη δική μας αποχώρηση», σημείωσε ο κ. Σγουρίδης προσθέτοντας πως «θα καταψηφίσουμε πρόταση μομφής που ενδεχομένως θα καταθέσει η Ν.Δ.». Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργού Εθν. Αμυνας, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ «να μην πάρει» στελέχη των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτιά του.

«Στη συμφωνία των Πρεσπών θα υπάρξει κομματική πειθαρχία. Είναι το μόνο θέμα για το οποίο ο Π. Καμμένος ζητά κομματική πειθαρχία. Οποιος δεν καταψηφίσει θα διαγραφεί», ήταν η σχετική αποστροφή του. Οσον αφορά τα δύο στελέχη –Τ. Κουίκ και Θ. Παπαχριστόπουλος– που είναι πλέον πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σγουρίδης τα διαχώρισε: «Ο κ. Τέρενς Κουίκ έχει θέσει τον εαυτό του εκτός ΑΝΕΛ. Το τι θα γίνει με τον κ. Παπαχριστόπουλο θα φανεί στην ψηφοφορία», ήταν η αναφορά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή