Ρωσία: Zωντανό εντοπίστηκε βρέφος ύστερα από 35 ώρες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας (βίντεο) – Στους 18 οι νεκροί

Ρωσία: Zωντανό εντοπίστηκε βρέφος ύστερα από 35 ώρες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας (βίντεο) – Στους 18 οι νεκροί

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διασωστικές ομάδες που ψάχνουν για επιζώντες στο τμήμα μίας δεκαώροφης πολυκατοικίας, το οποίο κατέρρευσε χθες μετά από έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή φυσικού αερίου, στη ρωσική πόλη Μαγκνοτογκόρσκ, στα Ουράλια, βρήκαν ζωντανό ένα βρέφος δέκα μηνών μέσα στα συντρίμμια, ύστερα από αναζήτηση 35 ωρών, ενώ στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. 

Η πολυκατοικία είχε κατασκευαστεί τη σοβιετική εποχή, το 1973, και αποτελεί στέγη για περίπου 1.100 ανθρώπους, αποτελούμενη από 48 διαμερίσματα.

Στο μεταξύ, άλλοι δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα ερείπια της πολυώροφης πολυκατοικίας, όπως ανέφερε η υπηρεσία που έχει αναλάβει το έργο της έρευνας και διάσωσης των εγκλωβισμένων.

O μέχρι στιγμής απολογισμός ανέρχεται στους 18 νεκρούς. Ωστόσο, αγνοείται ακόμη η τύχη τουλάχιστον 23 ενοίκων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη του υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών και ευχαρίστησε όλους τους διασώστες για το ανιδιοτελές έργο τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή