Κοινό μέτωπο ΗΠΑ – ακροδεξιού Μπολσονάρο κατά των «αυταρχικών καθεστώτων» στη Λατινική Αμερική

Κοινό μέτωπο ΗΠΑ – ακροδεξιού Μπολσονάρο κατά των «αυταρχικών καθεστώτων» στη Λατινική Αμερική

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του ακροδεξιού Βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Μπραζίλια και συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης,  Ερνέστο Αραούχο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Πομπέο κατονόμασε τη Βενεζουέλα, την Κούβα και τη Νικαράγουα ως χώρες που δεν συμμερίζονται κοινές δημοκρατικές αξίες.

«Έχουμε μια ευκαιρία να εργασθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον εναντίον αυταρχικών καθεστώτων», δήλωσε ο Πομπέο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Βραζιλίας.

Σε ευχετήριο τουίτ προς τον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας, λίγο μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ έγραψε «οι ΗΠΑ είναι μαζί σας». 

Ο 63χρονος πρώην γερουσιαστής και στρατιωτικός  δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να ακολουθήσει πολιτική παρόμοια με του Ρεπουμπλικανού προέδρου σε ό,τι αφορά το κλίμα ή το Μεσανατολικό.

Χθες, στο διάγγελμά του προς το έθνος, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Μπολσονάρο δεσμεύτηκε ότι «θα σεβαστεί τη δημοκρατία, θα αποκαταστήσει την τάξη και θα κυβερνήσει για την ειρήνη και την ευημερία του λαού της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή