Εκλογικοί ρυθμοί σε Λάρισα και Καρδίτσα

Εκλογικοί ρυθμοί σε Λάρισα και Καρδίτσα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκλογικό «πυρετό» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου βρίσκονται οι νομοί Πρέβεζας, Λάρισας και Καρδίτσας με τις εκλογικές λίστες και τους συνδυασμούς να έχουν εν πολλοίς καταρτιστεί, και τους υποψήφιους δημάρχους να έχουν ξεκινήσει ήδη τις προεκλογικές τους καμπάνιες και τις πολιτικές εμφανίσεις.

Στον Δήμο Πρέβεζας, ο νυν δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ αντίπαλοί του θα είναι ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Γεωργάκος ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς αλλά έχει καταρτίσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ο Δημήτρης Κώτσης νυν δημοτικός σύμβουλος ο οποίος ενδέχεται στις εκλογές να στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεόφιλος Σπυράκος ο οποίος «κατεβαίνει» με υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας Σταύρος Αμάραντος (ΚΚΕ) και ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Ροπόκης.

Στον Δήμο Πάργας, το εκλογικό «τοπίο» βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Ο νυν δήμαρχος Αντώνης Νάστας ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ. θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ παρόντες έχουν δηλώσει ο πρώην αστυνομικός διευθυντής της περιοχής και στέλεχος της Ν.Δ. Φώτης Νάκιας, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος και συνδικαλιστής της ΕΛΜΕ Πέτρος Δέσκας (ΚΚΕ). Κατά τα λοιπά, «ακούγονται» πολλά ονόματα μεταξύ των οποίων αυτά του Νίκου Ζαχαριά, ο οποίος είναι επικεφαλής της κεντροαριστερής παράταξης του δήμου, καθώς και των πρώην δημάρχων Θανάση Λόλιου και Γιώργου Καούρη.

Στον Δήμο Καρδίτσας, ο νυν δήμαρχος Φώτης Αλεξάκος (ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ) θα διεκδικήσει εκ νέου τα «κλειδιά» της πόλης, ενώ αντίπαλοί του θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. Βασίλης Τσιάκος, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παπαλός επίσης από τη Ν.Δ., ο Ηλίας Γκαβογιάννης (Ν.Δ.), καθώς και ο Ηλίας Σχορετσανίτης.

Στον Δήμο Σοφάδων, ο νυν δήμαρχος Θάνος Σκάρλος ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. θα επιδιώξει να ανανεώσει τη θητεία του, ενώ τη δημαρχία θα διεκδικήσει και ο πρώην δήμαρχος Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο οποίος θα έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και ενδεχομένως και του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανόν να θέσει υποψηφιότητα ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Αλεξόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται στη «μάχη» να συμμετέχει με το ΚΚΕ ο Γιάννης Τσιάντρας.

Στον Δήμο Λάρισας, υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νυν δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης. Από τον χώρο της Ν.Δ., υποψήφια θα είναι η Ρένα Καλαμιώτου, ενώ «παρόντες» έχουν δηλώσει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Ντίνος Διαμάντος, ο Πέτρος Κρίκκης, ο οποίος θα στηριχθεί από το ΚΚΕ, καθώς και ο 28χρονος οικονομολόγος Νίκος Γαμβρούλας, ο οποίος προέρχεται από την Κεντροαριστερά.

Στα Φάρσαλα

Στον Δήμο Φαρσάλων υποψήφιοι θα είναι ο νυν δήμαρχος Αρης Καραχάλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τύμπας, ο οποίος προέρχεται από την Κεντροαριστερά αλλά «κατεβαίνει» με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, η πρώην δήμαρχος Μαρία Ιφου και ο μικροβιολόγος Μάκης Εσκίογλου. Ενδεχομένως υποψηφιότητα να θέσει και ο εκ του ΣΥΡΙΖΑ ορμώμενος Βαγγέλης Δημητρακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή