Ρωσία: Στους 39 οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στο Μαγκνιτογκόρσκ

Ρωσία: Στους 39 οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στο Μαγκνιτογκόρσκ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάντα εννέα άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα χαλάσματα της πολυκατοικίας στο Μαγκνιτογκόρσκ, τμήμα της οποίας κατέρρευσε αυτήν την εβδομάδα, έπειτα από μια έκρηξη που, όπως όλα δείχνουν, οφείλεται σε διαρροή αερίου, την ώρα που οι υπηρεσίες διάσωσης τερμάτισαν τις έρευνες στα ερείπια.

Η έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Δεκεμβρίου καταστρέφοντας 48 διαμερίσματα στο 10όροφο κτίριο στη βιομηχανική πόλη, σε απόσταση 1.700 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι διασώστες συνέχιζαν να δίνουν μάχη με τον χρόνο, αψηφώντας τις πολικές θερμοκρασίες, προκειμένου να εντοπίσουν ανθρώπους που παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εκτάκτων Περιστατικών ανέφερε ότι 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Όμως, ο απολογισμός ανήλθε στους 39 νεκρούς, καθώς οι διασώστες εντόπισαν αργότερα άλλες δύο σορούς.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εκτάκτων Περιστατικών Αλεξάντερ Τσουπριγιάν είπε στο Interfax ότι δεν υπάρχουν άλλες σοροί κάτω από συντρίμμια και ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε.

«Τριάντα εννέα πτώματα εντοπίστηκαν και 38 εξ αυτών έχουν ταυτοποιηθεί. Οι υπηρεσίες διάσωσης δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο εδώ. Η δουλειά τους έχει τελειώσει» σημείωσε ο υπουργός.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από το πεδίο ότι συνεργεία απομακρύνουν τα συντρίμμια από το σημείο χρησιμοποιώντας γερανούς και άλλον εξοπλισμό.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας επισήμανε ότι συνεχίζει να ερευνά την ακριβή αιτία της έκρηξης. Στο σημείο δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη από εκρηκτικές ύλες και οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για μια έκρηξη αερίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή