Γλυκοπικάντικα μπιφτέκια κοτόπουλου

Γλυκοπικάντικα μπιφτέκια κοτόπουλου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο, Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα + ψησιμο: 25΄

 

Υλικά (για 6 άτομα) 

  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου (μπούτι + στήθος)
  • 250 γρ. ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε γάλα, καλά στυμμένο
  • 250 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας sweet chili sauce (γλυκοπικάντικη σάλτσα –  σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, συνήθως στα ράφια με τις μουστάρδες, τις κέτσαπ κ.ά.) ή 1 κ.γ. μέλι + 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας πασάτα
  • 2 αυγά
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 4-5 λεπτά.

Αποσύρουμε, αδειάζουμε σε μπολ (μαζί με το λάδι) και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.

Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε 6 μεγάλα μπιφτέκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Συνοδεύουμε με καροτοσαλάτα με ρίγανη και ελιές.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή