Dim Sum στο λιμάνι

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ανατολή συναντά τη Δύση στο νέο καντονέζικο dim sum εστιατόριο John Anthony στο Χονγκ Κονγκ, που φέρει το όνομα μιας ιδιαίτερα σημαντικής, για τους Κινέζους, προσωπικότητας.

Ο John Anthony ήταν ο πρώτος συμπατριώτης τους που πολιτογραφήθηκε Βρετανός υπήκοος, το 1805, έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών στο Limehouse, την πρώτη Τσάιναταουν του Λονδίνου, για βρετανική εταιρεία που εμπορευόταν αγαθά εξ Ανατολής, εξυπηρετώντας Ασιάτες ναυτικούς ως διερμηνέας και διαμεσολαβητής και συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στο διεθνές εμπόριο.

Dim Sum στο λιμάνι-1

Το εστιατόριο, που έχει επιμεληθεί το αρχιτεκτονικό γραφείο Linehouse, κάνει πολλές αναφορές στο «σύμπαν» του Anthony: αποικιοκρατικού στιλ ψάθινες πολυθρόνες, πλακάκια ζωγραφισμένα στο χέρι με απεικονίσεις βοτάνων που εξήγε η Κίνα στην Αγγλία τον 18ο αιώνα, μια σάλα με διαδοχικές καμάρες που εμπνέεται από τους αποθηκευτικούς χώρους του λιμανιού. Όσο για το μενού του, υπηρετεί την πολυπολιτισμικότητα με συστατικά και τεχνικές από διαφορετικές χώρες, ενώ παράλληλα στηρίζει μικρούς παραγωγούς και βιοκαλλιεργητές.

johnanthony.hk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή