Κυπριακή ΑΟΖ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη γεώτρηση της ExxonMobil στη «Δελφύνη»

Κυπριακή ΑΟΖ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη γεώτρηση της ExxonMobil στη «Δελφύνη»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε και επίσημα, όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη γεώτρηση της ExxonMobil στον στόχο «Δελφύνη» στο τεμάχιο 10.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης «Delphyne-1» από την κοινοπραξία ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και Qatar Petroleum International Upstream O.P.C., έχουν ολοκληρωθεί.

Το Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε πως το βρετανικό γεωτρύπανο «Stena Icemax» έχει ήδη μετακινηθεί και ξεκίνησαν οι εργασίες στον δεύτερο στόχο «Glaucus-1» της κοινοπραξίας στο ίδιο τεμάχιο. Με βάση τους προγραμματισμούς το γεωτρύπανο θα παραμείνει στο νέο στόχο μέχρι και τον επόμενο μήνα.

Κυπριακή ΑΟΖ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη γεώτρηση της ExxonMobil στη «Δελφύνη»-1

Δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα

Από την επίσημη ανακοίνωση τερματισμού εργασιών της πρώτης γεώτρησης απουσιάζουν τα αποτελέσματα, τα οποία Υπουργείο Ενέργειας και ExxoMobil αποφάσισαν να τα δημοσιοποιήσουν με την ολοκλήρωση και της δεύτερης γεώτρησης στον στόχο «Γλαύκος».

Πάντως παρά τις προηγούμενες «απειλές» της Τουρκίας δεν υπήρξε κανενός είδους παρενόχληση κατά τη  γεώτρηση, ούτε κάποια προσέγγιση τουρκικών σκαφών στη περιοχή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή