Μέρα λευκή και ασυνήθιστη

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φωτογραφία που θα τραβηχτεί από ένα drone μια συνηθισμένη μέρα στην Αθήνα, από το σημείο που βλέπετε στην εικόνα, λίγο πάνω από το «δαχτυλίδι» της Κηφισίας, θα έχει το εξής χαρακτηριστικό: λόγω της ρύπανσης, δεν θα διακρίνεται στο βάθος η Πεντέλη. Είναι μια λεπτομέρεια που μοιράστηκε με το «Κ» ο φωτογράφος Κοσμάς Κουμιανός, που εκμεταλλεύτηκε την καθαρή ατμόσφαιρα και «είδε» την πόλη από μια γωνία που δεν έχουμε συνηθίσει να τη βλέπουμε, και μάλιστα χιονισμένη, γεγονός έτσι κι αλλιώς κάπως απρόβλεπτο.

Το χιόνι που έπεσε λοιπόν, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας δημιούργησε την ψευδαίσθηση μιας παραμυθένιας συγκυρίας. Ήταν για λίγο. Μετά, το χιόνι έλιωσε και ο κόσμος άρχισε να γλιστράει στα πεζοδρόμια. Γιατί, με άλλα λόγια, ευτυχώς που υπάρχουν αυτές οι ασυνήθιστες λευκές μέρες, ευτυχώς που υπάρχουν και οι άλλες.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή