ΗΠΑ: 13χρονο κορίτσι το έσκασε από τον απαγωγέα του μετά από τρεις μήνες και βρέθηκε ζωντανό

ΗΠΑ: 13χρονο κορίτσι το έσκασε από τον απαγωγέα του μετά από τρεις μήνες και βρέθηκε ζωντανό

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν τρεις μήνες, ένας άγνωστος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο σπίτι τους στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ τους Τζέιμς και της Ντενίζ Κλος και απήγαγε την μικρή τους κόρη, την 13χρονη  Τζέιμι.

Η υπόθεση από τότε απασχολούσε τα αμερικανικά πρωτοσέλιδα αλλά όσο περνούσαν οι μέρες και δεν βρισκόταν ίχνος του δράστη, οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανό το κορίτσι εξανεμιζόταν.

Για τον εντοπισμό της Τζέιμι είχαν κινητοποιηθεί εκατοντάδες εθελοντές ενώ η αστυνομία προσέφερε 50.000 δολάρια σε όποιον θα έδινε πληροφορίες που θα βοηθούσαν στις έρευνες. 

Ωστόσο, το απόγευμα της Πέμπτης η 13χρονη εμφανίστηκε ξαφνικά ταλαιπωρημένη αλλά ζωντανή στην κωμόπολη Γκόρντον, σε απόσταση σχεδόν 100 χιλιομέτρων από το σπίτι της.

Η Τζέιμι Κλος κατάφερε να το σκάσει από το σπίτι όπου την κρατούσε αιχμάλωτη ο απαγωγέας της, σε ένα δάσος. Βρόμικη, αδυνατισμένη, αχτένιστη και φορώντας παράταιρα παπούτσια, ζήτησε βοήθεια από μια γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της. Εκείνη αναγνώρισε την αγνοούμενη, την οδήγησε σε ένα κοντινό σπίτι και ειδοποίησαν την αστυνομία.

ΗΠΑ: 13χρονο κορίτσι το έσκασε από τον απαγωγέα του μετά από τρεις μήνες και βρέθηκε ζωντανό-1

Η Τζέιμι κατέθεσε το όνομα του απαγωγέα, το χρώμα και τη μάρκα του αυτοκινήτου του και οδήγησε τις αρχές στην σύλληψή του.

Ο δράστης είναι ο 21χρονος Τζέικ Πάτερσον, ένας άνδρας χωρίς ποινικό μητρώο, τον οποίο το κορίτσι είπε ότι δεν τον γνώριζε πριν από τον θάνατο των γονιών της. 

ΗΠΑ: 13χρονο κορίτσι το έσκασε από τον απαγωγέα του μετά από τρεις μήνες και βρέθηκε ζωντανό-2

Το κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις και πρόκειται να επανενωθεί με τους παππούδες του σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, REUTERS

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή