Ο σύμβουλός του θα τον… αξιολογεί

Ο σύμβουλός του θα τον… αξιολογεί

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμβουλό του επέλεξε να τοποθετήσει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), η οποία έχει θεσμική αρμοδιότητα να αξιολογεί τις επιλογές του υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, κατά το πρόσφατο παρελθόν η ΑΔΙΠ εξέφρασε ενστάσεις για νομοθετήματα του υπουργείου (π.χ. για τις «πανεπιστημιοποιήσεις» των ΤΕΙ) και ο κ. Γαβρόγλου έδειξε τη δυσφορία του απέναντι στη νυν πρόεδρο της ΑΔΙΠ κ. Νικολέτα Παϊσίδου.

Ειδικότερα, η θητεία της κ. Παϊσίδου ολοκληρώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, και πήρε τρίμηνη αυτοδίκαιη παράταση. Ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε επισήμως χθες στη Βουλή ότι για τη θέση του προέδρου προορίζει τον κ. Παντελή Κυπριανό, καθηγητή στο Παν. Πατρών και σύμβουλό του. Η επιλογή του κ. Γαβρόγλου προκάλεσε την αντίδραση της τομεάρχου Παιδείας της Ν.Δ. Νίκης Κεραμέως, που δήλωσε ότι «εμβρόντητοι παρακολουθούμε άλλη μία ανερυθρίαστη κυβερνητική απόπειρα άλωσης των Ανεξάρτητων Αρχών. Η ΑΔΙΠ είχε επανειλημμένως επικρίνει την άναρχη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας που επιχειρεί η κυβέρνηση δίχως να λαμβάνει υπ’ όψιν τα αποτελέσματα της δικής της αξιολόγησης, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς διαφάνεια και χωρίς συνολικό σχεδιασμό.

Η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει απαξιώσει την ΑΔΙΠ, αποψιλώνοντας τις αρμοδιότητές της και υποβαθμίζοντας το έργο της. Να υποθέσουμε ότι πλέον η κυβέρνηση θα δίνει μεγαλύτερη σημασία στην ΑΔΙΠ;». Από την πλευρά της, η κ. Παϊσίδου χθες μετείχε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Πιστοποίησης του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από την ΑΔΙΠ. «Μέσω της πιστοποίησης τα πανεπιστήμια με συντεταγμένο και συστηματικό τρόπο προχωρούν στη διασφάλιση της ποιότητας σε όλες τους τις υπηρεσίες και όχι μόνο στο ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό σκέλος. Πρόκειται για εναρμόνιση με τις διεθνείς εξελίξεις», δήλωσε στην «Κ» η κ. Παϊσίδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή